barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2009-11-06 19:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bauskiņa, bauskiņa, runāsiet?
Skats, kas paveras cepeškrāsnī, varētu aizvainot veģetāriešus un dzīvnieku tiesību aizstāvjus: uz Bauskas alus pudeles ir uztupināta Bauskas vista, ābolu, kāļu (!), rāceņu, kartupeļu un citu dārzāju ielenkumā, bagātīgi samasēta ar ķiplokiem, pipariem un ingveriem, uz pleciem tai alumīnija pončo un pēdējās 20 minūtes tai pienāksies medus glazūra.

Šī bija diezgan cietvara (hardcore)nedēļa, laimīgi pusnofinišējusi un tāpēc tai punktu ar pudelētu vistu uzlikt likās, mazākais, zimboliski. Vakar, piemēra, baudīju skatu no upeskrastu ēkas 25 stāva, kad Rīga jau ieslēdza gaismas un sastājās sastrēgumos, Daugava iekrāsojās zili melna un vējš dzenāja tādas kā sniegpārslas. Viesojoties pelnrušķītes stikla kalnā, viegli var zaudēt atskaites punktu, apreibt no augstumiem un visas durvis atverošajām pīkstkartēm, kā maķenīt sprost-fobiķi, mani gan nomāca griestu zemums, visplašākajā nozīmē- ja tur ir (bija) visa munīcija, tad droši varētu uzskatīt, ka pulveris ir pašvaks, karalis mazliet puskails un kurpniekam arī šoreiz pēdas ir basas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]diana
2009-11-06 20:29 (saite)
A kāds pluss tai pudelei? Kāpēc vista tā uzsprausta?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2009-11-06 21:26 (saite)
sulīgums no iekšpuses, tvaicējas uz alus garaiņiem. bija garšīga, tikai man vairs tik ļoti negaršo ēst vispār, aiz kam, tagad jāsten.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2009-11-06 22:23 (saite)
ā, alus cepot paliek pudelē?:) un tie dārzeņi tāpat tur lejā, satecējušajos taukos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]merlot
2009-11-08 15:59 (saite)
Tu esi pļāpa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2009-11-08 16:02 (saite)
ja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]merlot
2009-11-08 16:24 (saite)
jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]merlot
2009-11-08 16:30 (saite)
neņem ļaunā, man, iespējams, vnk skauž. kaut arī nemainīgi kaitina. bet es gribētu zināt, cik ilgi un kādā temperetūrā Tu vistu cep, ja tikai pēdējās 20min ir medus glazūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-11-08 16:37 (saite)
vistu cepu 200 grādos, par pārējo: kazi, neradi sev liekas ciešanas- nelasi. tiesības uz brīvu izvēli un rīcību ietver arī satversme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]merlot
2009-11-08 16:56 (saite)
neraizējies par mani:) es jau arī nelasu, varbūt reizi 2-3 mēnešos uzduros Tev kaut kur citur un tad pavelk prasta ziņkārība. parasti jau otrais teikums man skan kā bla bla bla. šoreiz Tu uzrakstīji vismaz kaut ko, kam priekš manis bija jēga. vai arī reibums darīja mani pielaidīgāku, un es pat sajutu kaut ko, kad runāji par zemajiem griestiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-11-08 17:25 (saite)
Oi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]merlot
2009-11-08 17:17 (saite)
kopumā, cik ilgi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-11-08 17:25 (saite)
Gandrīz stundu, beigās gan samazinātos grādos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]merlot
2009-11-08 17:42 (saite)
Paldies. Bet par pārējo: es negrasījos būt nepieklājīga, tāds vnk ir mans viedoklis. Varbūt man ir par maz pacietības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-11-08 17:47 (saite)
Turies. "vnk turies."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2009-11-16 07:04 (saite)
mums te bija ražošanas apspriede par vistas tēmu - vai pudele iztur augstgrādus cepenē vai nē; rādās, ka tomēr iztur.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2009-11-16 10:06 (saite)
iztur, es vēl biju tajā atstājusi 0,3L miestiņa. Vienīgi, vista nelabprāt nāk nost no pudeles, tāpēc to (pudeli) droši vien, pieklātos apziest ar sviestu, mazliet. Kaut gan, četrrocīgi izdevās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?