Witch. snake. running ([info]bagdarama) rakstīja,
@ 2012-08-23 10:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Older fathers pass on more new genetic mutations to their children than younger fathers, increasing their children's risk of autism, schizophrenia and other diseases, new research published Wednesday shows. While advanced maternal age is a major cause behind rare chromosomal problems such as Down syndrome in babies, the latest findings add to growing evidence suggesting that at conception it is the father's age— rather than the mother's—that is the main factor behind the passing of new hereditary mutations to children.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]cimone
2012-08-23 13:39 (saite)
interesanti

(Atbildēt uz šo)


[info]kihelkonna
2012-08-24 09:15 (saite)
ar Dauna sindromu un citiem labi zināmiem sindromiem viss ir skaidrs - mūsdienās 80% šādu bērnu dzimst mātēm, kas jaunākas par 35 gadiem, jo mātēm virs 35 gadiem tiek veikti konkrētie izmeklējumi, bet jaunākām nē. tēva vecums virs 40 gadiem arī ir riska faktors, bet nezinu, vai pietiekams, lai bez maksas dabūtu dārgās analīzes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bagdarama
2012-08-24 11:23 (saite)
Par teva vecumu domajot - diez vai, lai ari vajadzetu. Iespejams, parspileju, bet pienemu, ka sakotneji shadu analizhu obligatums varetu but pat drusku aizskaroshs, jo virieshi tak var vienmer un nenoveco :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2012-08-24 11:36 (saite)
kad pati kārtoju konkrēto analīzi, iepazinos ar riska grupas kritērijiem. tie bija: mātes vecums (35+), tēva vecums (40+), ģenētiskas slimības ģimenē. lēmumu par analīžu nepieciešamību pieņem iestādes ģenētiķi. pieņemu, ka viņi šajā jomā ir pat izglītotāki nekā mēs :D

problēma vien, ka šizofrēniju šādā analīzē nevar konstatēt. un kas attiecas uz IQ (tavs nākamais posts), tad šaurās robežās tas atkarīgs no tā, ko vecāki dara ar savu bērnu un nevis no iedzimtības. ieguglē nature vs nurture diskusiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bagdarama
2012-08-24 11:59 (saite)
Nu, es diez vai ietu strideties ar genetikji ;)

Par nature vs nurture - shauras robezhas protams. Un ir iznemumi abas puses.

Es drizak par to, ka vide, kas ir arpus konkretu materialu skatishanas savu bernu planojot, katrs otrais ir gatavs noradit uz mates vecuma problemam, kamer papuchi ir labi visu laiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?