Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2019-07-01 16:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārdaugavā un vēl vairākās vietās Rīgā jau otro nedēļu filmē Marko Damores režisēto "Nemirstīgo" (L'Immortale), kas ir prīkvels Itālijā, un, kā es saprotu, arī plašajā pasaulē cienītam un mīļotam seriālam "Gomorrah":
https://www.imdb.com/title/tt2049116/?ref_=nm_ov_bio_lk1
Seriālam, kas savukārt ir taisīts pēc drosmīga cilvēka, vārdā Roberto Saviāno
https://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Saviano
patiesus notikumus un Neapoles ikdienas realitātes atspoguļojošas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu, grāmatas, kuras dēļ viņš joprojām var izdzīvot tikai ar miesassardzes palīdzību un vispār arī vairs nedzīvo Itālijā.

Itāļi filmē vērienīgi. Tehnika vien katru rītu tiek pievesta ar diviem smagajiem; pagājšnedēļ bija vesela telšu pilsētiņa netālā neapbūvētā pļavā. Filmēšanas komandā ir cilvēki sešdesmit, varbūt vairāk. Ir novērojama vides degradācija un attiecīgi arī iedzīvotāju sūdzības, bet ne no manas puses. Mūsu mazo mājiņu ar balto pārdaugavniecisko interjeru veiklas rokas pārvērta mafijai pietuvinātu cilvēku midzenī - izlīmēja brūnas ar zeltu tapetes, piekāra ārprātīgas lustras, saveda klubu mēbeles, salika tumšus, raibus paklājus. To visu kaut kā pēc tam vajadzēs novākt, jo šobrīd, pārtraukumā ielavījusies, es tur nevaru pat pinceti atrast; mitinos pie radiniekiem, sēžu gultā ar datoru.
Izjutu vieglas, grūti definējamas skumjas, vakar vakarā izstaigājot filmēšanas vietas un ielūkojoties "mafijas" dzīvoklī ar kokaīna netīri balto paciņu nokrauto galdu. Fonā Likteņupe. Šī būs filma, ja pareizi saprotu, par trīs nežēlīgu grupējumu sadursmi - itāļu bandītiem (?), krieviem bandītiem (uzvalkos) un latviešu bandītiem (skūti un tetovēti), ar Rīgas siluetu fonā. Gan jau ka vēstījums būs pareizais, un varbūt pat Rīga dabūs savas 15 slavas minūtes lielajā vispasaules kinovēsturē.
Satraukumi: pazuda pupuķu pāris; cerams, ka izbaroja bērnus un visi aizlaidās.
Radošu cilvēku haotisms un plānošanas grūtības nav kaut kas, kas mani nepatīkami pārsteigtu vai apgrūtinātu; lai gan varētu arī šajā ierakstā aizstāvēt tēzi, ka, par spīti finansiālajai kompensācijai, "nevajadzēja piekrist", jo "baigais čakars". Vajadzēja, vajadzēja, viss būs labi. Sakopsim; ataugs.

Kinošņiki, transcendentālā skaistuma sfairā paceļu glāzi par jums. Go for it.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dute
2019-07-01 16:35 (saite)
Vajadzēja, vajadzēja :)

(Atbildēt uz šo)


[info]asiize
2019-07-01 16:43 (saite)
Biju stāstījusi par šo aizgrābti savam draugam, kurš, vēlāk izrādījās, saprati, ka pie jums filmēs Sorentino. ("visi tie itāļi")

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]avralavral
2019-07-01 16:54 (saite)
Trivia: It was rumoured during shooting in Riga...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2019-07-01 20:57 (saite)
šodien gāju garām un biju šokā! :)

(Atbildēt uz šo)


[info]kaplacis
2019-07-02 01:54 (saite)
mani aicinaaja uz kastingu :/

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?