Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2018-10-31 17:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
programmātisks ieraksts:

pieci gadi vegāniska dzīvesveida. par kādiem 98 varbūt pat 99%, varētu būt. dažos ārzemju ceļojumos, ārpuskārtas situācijās, svētceļojumos un īpaši dāvināta, saziedota vai saubagota, kā arī rituāli svētīta ēdiena gadījumos, ja nav citas izvēles iespējas vai ja tas kādu aizvainotu, ēdu veģetāru ēdienu. + dažreiz ēdu dzīvniekus, kuriem nav smadzeņu un centrālās nervu sistēmas, t.i., mīdijas un austeres.
austeres, dear friends. jā, austeres.
pirmais gads grūts, pēc tam pie visa pierod.
kārdinājumi? nu, glazētais biezpiena sieriņš. cepta vistas gaļa. kefīrs.
kefīrs.
iespēja paēst ātri, lēti, sātīgi. paēst ceļmalā. poļu benzīntankā. no draudzenes ledusskapja. no šveices lielveikala. pie vecmāmiņas.
ja es būtu stingrāka savā mesiānismā, es nopietnāk uzlūkotu prasību izvēlēties nabadzību. bet šis vismaz neliels pienesums, neliela rāpjus kustība. perpetuāls gavēnis. ja es "konvertētos" prom no vegānisma uz kaut ko citu, tas nebūtu "atpakaļ", tas varbūt būtu uz "ēšanu no miskastes", uz "tristamu stjuartu" vai tamlīdzīgi. nedaudz palieku par vecu priekš tā, bet nu.

visumā: apģērbties man ir grūtāk nekā paēst, it sevišķi ziemā un it sevišķi, ja nepatīk sportiskas drēbes un apavi. pat zīmoli, kas īpaši specializējas vegānisku somu un kurpju, zābaku ražošanā, neražo labus. mākslīgās ādas apavos vasarā svīst un ziemā salst. mākslīgā āda ir trausla, slikti panes berzi, ātri aplūp. ir ļoti slikta izvēle sievietēm vecumā 40+. bet pie tā pierod.
viss apģērbs, kas visos šajos gados tika pirkts bērniem, ir bijis vegānisks. tas nebija viegli. par kaut ko pārmaksā, bez kaut kā beigās iztiek. tā visa mana atbildība, tāpēc šeit to pierakstu.
vai mani bērni izauguši būs vegāni? šaubos.

citās ziņās: gari un garlaicīgi būtu rakstīt, bet -- nu, jaunās Progresīvo partijas sakarā -- biedrība Dzīvnieku brīvība, manuprāt, pielaiž to pašu, manuprāt, kļūdu, ko visas pārējās, es uzsveru, burtiski visas pārējās pasaules dzīvniektiesību organizācijas: tās orientējas tieši un īpaši uz kreisajiem, sociāli progresīvo sabiedrības daļu. uzskatot, ka tai pieder patiesība un nākotne. attiecīgi, konservatīvās un ortodoksāli reliģiskās kopienas automātiski paliek ārpus viņu radara un soctīklos simpatizētāju loka. taktiski to varētu aizstāvēt, jo minētā sabiedrības daļa ar dažiem izņēmumiem ir novecojoša un izmirstoša. vismaz lielākoties tā izskatās. no cita viedokļa: varbūt nav pareizi. man būtu gribējies, lai DzB būtu bijusi stingri neitrāla visos pārējos jautājumos, kas nav filozofiski pamatota dzīvnieku dzīvības un ķermeņa neaizskaramības principa aizstāvība. jo uz šī principa, kas ir diezgan labi aizstāvāms un daudziem cilvēkiem arī intuitīvi pievilcīgs, varbūt būtu varējusi izveidoties jauna, brīnišķīga koalīcija starp kopienām, kuras daudzkur ir ļoti dziļā opozīcijā. bet nu jau par vēlu.

"savā ātri aizejošā dzīvē..." etc.

blessings


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?