Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
sorī, nav spēka visu to dekonstruēt, izvākt pārpratumus no katras rindkopas; nogurdināja šis viss jau.
man šķita, ka es to paskaidroju rakstā, lekcijā LU par Stambulas konvenciju (par pašdefinētu dzimuma piederību) un šeit. tie ir viena un tā paša procesa dažādi aspekti. valstīs, kur ar praidiem panāca visu to, ko pirms 15 gadiem solīja, bezmaz zvērēja, ka nekad nepieprasīs, šobrīd ir nākamā fāze - surogātgrūtniecību tūlīt legalizēs, tas ir pusgada jautājums, valsts apmaksāta neauglības ārstēšana lezbietēm, lai ieņemtu bērnus, kam pēc plāna un definīcijas nekad nebūs tēva, bērns kā patēriņa prece, un viss tas trans- un gender pronouns murgs, visi šie stāsti par dzimummaiņu nepilngadīgajiem, utt.
lgbti ir durvis, pa kurām uz to iziet. tāda ir citu valstu pieredze. tā man ir uzskatāma un acīmredzama.
to nevarēs apturēt - izņemot, ja ES sabrūk vai kas tamlīdzīgs. to var vienkārši šeit Latvijā nedaudz palēnināt un piebremzēt.
hetero izlaidība, laulības šķiršanas, bērnu pamešanas un viss šis ir kaut kas, ar ko var "salīdzinoši" vienkārši tikt galā - jo ir gadsimtiem ilga pieredze. bet, ja visai divdzimumu sistēmai un dzimumu komplementaritātei izsitīs dibenu, tad nevarēs tikt galā arī ar to.
es viendzimuma "laulību" uzskatu par katastrofālu kļūdu. visi šie uzstādījumi par seksualitāti baudas nolūkos jau šobrīd ir skolās - piemēram, FR. pret to pretojas, bet to nevar apturēt. neizglītoti populisti iznīcināja kaut ko, kas ir senāks par valstiskiem veidojumiem kā tādiem. pašos senākajos Rietumu civilizācijas tekstos - Homērā un jūdu vēstures tekstos Vecajā Derībā, vēl pirms jebkādām valstīm, ir kristālskaidrs, kas ir laulība un ko tā nozīmē. kāda veida apņemšanās tā ir. ko nozīmē, ka Odisejs pēc 20 gadu pazušanas atgriežas pie Penelopes - lai gan viņam ir bijuši sakari ar visām tām nārām un arī, visdrīzāk, kniebieni ar jauniem čaļiem. Ko nozīmē, ka Ābrahams ņēma par sievu Sāru. tā ir nereāla mūsdienu valstu nekaunība - pasludināt laulības institūtu par tikai vienu no iespējamiem, bezmaz argumentējot, ka citās kultūrās esot citādāk. jā, vai ne, Papua jaungvinejā tiešām ir citādāk, tur citā starpā ir arī kanibālisms.
seksuāla savaldība, pakāpeniska sevis savaldīšana ģimenes labad, pakāpeniska sevis pakļaušana bija šīs civilizācijas pamatā. palasi aristotelu, viņš dzīvoja pirms 2400 gadiem, bet viņam bija taisnība. un nav iespējams viņu saprast nekā citādi, kā tikai mokpilnā, sāpīgā un ļoti vientuļā procesā viņu atklājot no jauna. civilizācijas pamats ir sieva un vīrs monogāmās attiecībās. lai kas notiktu, viņi tur paliek, un sniedz saviem bērniem drošības un morālas attīstības centru. no šī centra izstarojas ciems, tad valsts, tad 'oikoumenē' (visa cilvēku apdzīvotā pasaule). un sieviete savas dzīves pirmo pusi mācās būt par sievu un vīrietis dzīves pirmo pusi mācās būt par vīru. un dzīves otro pusi viņi to māca saviem bērniem. visu ētiku apbūvēja ap šo. visu. nav nekā cita. bija cilvēki, kas no šīs shēmas izkrita, jo nevarēja, bet viņi pakļāvās, kalpoja tai - jo saprata, ka tas ir civilizācijas pamats.

pienāc pēc 20 gadiem, izvērtēsim. es varu kļūdīties.
un no konservatīvajiem arī ir milzīga pretestība, tā varētu nest augļus. vēl nekad neviens viņos tik daudz nav klausījies kā šobrīd ASV. vēl ir tas, ka #metoo kustības sekas varbūt aizsniegs arī lgbti un kaut kādā brīdī kļūs iespējams kritizēt cilvēka ķermeņa priekšmetiskošanu - reāli kļūs iespējams kritizēt ārzemju praidus un andergraunda kultūru. jo šobrīd tas nav iespējams.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?