es reiz agrā jaunībā sastādīju pulka bazilika un pēc Moriseja koncetra sapņu fabrikā aizbraucu uz pusotru mēnesi tripā pa eiropu. pēc tam man bija lielākais bazilika lauks pasaulē un vismilzīgākā pesto taisīšana. baziliks bija izaudzis perfekts :)
bet kas vēl ir tāds labs, kuram var pievērsties ik pa desmit dienām, piemēram? ar tomātiem es vienu vasaru arī eksperimentēju, viss sanāca, bet man tomāti nav mīļākā ēdmaņa.
baigi atkarīgs kādā vietā iestāda un cik ļoti notrāpa ar to, cik augam patīk. sviesta pupiņas? ķirbis (tam vispār var neko nedarīt)? arbūzs? melones? ja saulaina vieta, paprikai forši, ja atceras ik pa laikam palaistīt, labi ražo (man ir daudz piķējamu stādiņu, varu padalīties). sīpoli. sakņu selerija (to vispār var novākt līdz pat salnām un lakstus lietot jau ātrāk). kukurūza. spināti. lapu kāposts vai tml. visādi salāti
redīsi ir ahujenna vienkārši, ja iesēj riktīgi saulainā vietā, bet viņi tomēr daudz jālaista (manā pieredzē šopavasar). es te uz palodzes dažus saaudzēju nupat.
nujā, man uz palodzes ir daudz saules, visu laiku "velk no loga" vēsums un palodzi aplaistīt katru rītu ir viegli, jo acu priekšā (darbagalds pret šo palodzi).
maurloki. viņi ir ēdami tieši pašlaik, kad nekā cita vēl nav, kā arī bērniem patīk ar viņiem spēlēties. bērnu dēļ man maurloki aug arī puķudobē, un bērni gan ik pa laikam iet viņus uzēst, gan taisa no viņiem krelles un rokassprādzes.