14 November 2020 @ 12:58 pm
 
vai asinis analīžu kulbās var kļūt vecas - tādejādi netestējamas?
trešdien nodevu vienu specifisku analīzi, joprojām gaidu rezultātus.
pieņemu, ka baisa noslodze ar kovidniekiem, bet vai nav tā, ka analīzes jātaisa asins paraugā as soon as? vai arī laboratorijā ieliek kulbiņu pareizā ledusskapī un analizē kaut pēc nedēļas mēneša gada?
 
 
( Post a new comment )
porcelāna lellīte[info]neraate on November 14th, 2020 - 01:14 pm
Ir analīzes, kad prasa laiku un tur nekā nevar darīt. Diezgan daudz ko sasaldē un analizē drusku pēc tam. Ja specifiskais reaģents ir tikai pašā laboratorijas centrālajā vietā, tad jāved uz turieni un jāgaida, kad cilvēks, kas var un māk, rindas kārtībā ar visādām citām analīzām to izdarīs.
T.i., tas, ka jāpagaida uzreiz nenozīmē, ka analīze būs slikta. Plus jau vēl jāņem vērā kur nodots un cikos, ja pēc tam, kad kurjers jau aizbraucis, jāgaida ilgāk
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 14th, 2020 - 01:36 pm
Es neuztraucos, ka slikta, es ceru, ka kovida haosā nezudīs/būs korekta. 90eur vērta analīze, ir ko iespringt :)
(Reply) (Parent) (Link)
judging the mice[info]rasbainieks on November 14th, 2020 - 01:46 pm
vismaz gulbja laboratorijā jebkurš asins paraugs tiek glabāts vismaz vairākas nedēļas, varbūt visu mēnesi, precīzi gan uz sitiena nepateikšu. man ir bijis tā, ka atnāk analīžu rezultāti, ģimenes ārste pēc nedēļas izdomā, ka vajadzētu pārbaudīt vēl kaut kādu parametru, izraksta jaunu nosūtījumu, bet materiāls nav jānodod, jo ir vēl vecais.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on November 14th, 2020 - 01:48 pm
O nais! Jā, man ņem asinis dakteres klīnikā un sūta uz gulbi.
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on November 14th, 2020 - 01:51 pm
Asinis vismaz Gulbis glabā 3 dienas, saldētu serumu mēnesi: https://www.egl.lv/noderiga-informacija/izmeklejamo-materialu-nodosana/
(Reply) (Link)
[info]polija on November 15th, 2020 - 07:08 am
Plus, ja pareizi saprotu, ir analīzes, kur vnk vajag laiku, lai noteiktu - "audzē" tur kko vai tml. Un tad jebkurā gadījumā ir 2-3 dienas, pat, ja cilvēks visu saštellē bezmaz tiklīdz Tu pa durvīm laukā..
(Reply) (Thread) (Link)
[info]malafemmina on November 15th, 2020 - 10:45 pm
Mhm, tas ir uz baktērijām, tām ļauj pavairoties, lai vieglāk noteikt/kvantumā saredzēt, kas par zvēru tevī savairojies :)
(Reply) (Parent) (Link)