atvase ([info]atvase) rakstīja,
@ 2015-07-22 11:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bērnvedība


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]qgmr101
2015-07-22 11:40 (saite)
Atsāki pierakstu veikšanu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atvase
2015-07-22 12:10 (saite)
jā, man likās ka A. mazāk ēd un dīvainos laikos un intervālos guļ un būtu jāpavēro

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tati
2015-07-22 14:04 (saite)
a tu nebaro vnk. pēc grafika? Ai mīn, piem. ik pēc 3 h. Jeb ar maisījymiem ēšana ir kkāda savādāka? :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atvase
2015-07-22 14:19 (saite)
Ōō, šī ir tēma ,kurā var rakt un rakt!

Nekāds grafiks nekad nav sanācis. Ēd, kad paprasa. Es vispār nesaprotu, kā tas ir iespējams - ja nebūs izsalcis, tad neēdīs, bet ja būs izsalcis, tad neciešami bļaus tik ilgi, kamēr dabūs paēst.

Sākumā centos vadīties pēc ģimenes ārstes rīkojuma "ēšanas starplaiks minimālais 2 h, un labāk, ja 3h" - turklāt es toreiz baroju ar krūti! Pēc stundas mazais bija izsalcis un visu nākamo stundu īdēja, un otrās stundas beigās bļāva, un tā katru reizi. Izrādās (kā apgalvo tā pati zīdīšanas konsultante Inese Kočāne), mātes piens bērna kuņģī uzturas 30 min, un ir pilnīgi normali, ka bērnam drīz atkal gribas ēst, un nedošana īstenībā ir vienkārši mocīšana. Un barojot ar krūti, es taču nemaz nezinu, vai iepriekšējā reizē bērns maz ko apēda vai nē, un kā tad es varu nedot viņam ēst?

Kad baroju ar maisījumu, tad parasti 2 stundas viegli novilka, bet tāpat, kad tas laiks tuvojās, bļāva nebalsī. Turēju maisījumu jau gatavu, lai varētu vienā rokā turēt bērnu, šūpot viņu un mierināt, kamēr ar otru roku ielēju no krāna katliņā karstu ūdeni un ieliku tajā jau gatavo piena pudeli. Ja nebija sanācis nomenedžēt, ka ir pa rokai jau gatavs maisījums, tad bērns uz grīdas raud, es tikmēr taisu maisījumu un nereti dēļ tā man sajuka karošu skaits, nezināju vairs, cik es biju iebērusi.

Burtiski pagājušajā nedēļā bērns ir sapratis, ka netiks badināts, ka viņam nav jācīnās par savu vēderu un ja ir izsalcis, tad paciešas nebrēcot. Tad arī šajā nedēļā esmu pasākusi gatavot maisījumu tikai tad, kad izskatās izsalcis vai ja pagājis jau vairāk kā 2,5 h - lai būtu svaigs, silts maisījums. Un ja mēģinu pabarot pēc pulksteņa, tad bērns paknakstās un īpaši neēd. Un kāds tur grafiks, ja katru dienu viņš guļ citādos laikos? Speciāli modināt, lai paēstu, negribas.

Beigu beigās sanāk tā, ka noteicējs ir bērns. Es tāpēc arī sāku skaitīt, cik ml izēdis, vai sanākt aptuveni litrs dienā vai nē, un pēc vakardienas pirakstiem secinu, ja litrs pa dienu šā vai tā ir izēsts, tad naktī viņš nemodīsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]atvase
2015-07-22 14:30 (saite)
vienvārdsakot, es caru, ka drīzumā grafiks pats atnāks, un tieši tāpēc es nodarbojos ar bērnvedību, lai uztaustītu sava bērna bioritmus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2015-07-22 16:14 (saite)
ta mosh tev eest gribosh beebis- usjo :) Vai arii vinjam vielmainja zveeriiga.
Es ar kruuti baroju peec grafika- ik peec 3 h. Kaa nikjojas, taa skaidrs, ka jaapachuch vai jaapaspeeleejas vai vnk jaaparaada apkaartne. Naktii gan chuch pa 5-6 h.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atvase
2015-07-22 17:54 (saite)
jā, varbūt arī. Liekas, ka aug arī ātri. 5 mēneši, bet daudzām drēbītēm rakstīts "6-9 mēn". Nu tas liakam nav rādītājs, jo katrs ražotājs saražo pa savam. Bet kopējais patērētais ēdiena apjoms nepārsniedz "ieteikto diennakts devu" un resns arī viņš nav. Naktī gan vienmēr ir gulējis samērā daudz , varbūt arī tāpēc pa dienu tā prasa ēst. Bet līdz pat pagājušajam mēnesim bija skaidrs, ka grib ēst - es varēju ucināt, rādīt apkārtni, midzināt, lekt vai no ādas laukā, bet nenomierinājās, kamēr nedabūja ēst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atvase
2015-07-22 17:59 (saite)
tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc neizturēju barošanu ar krūti. Man lielākā diena daļa paietu, vnk sēžot/pat staigājot, jo cik var nosēdēt/ ar bērnu pie pupa. Ir tak interesnatākas lietas, ko darīt, gan viņam, gan man.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2015-07-22 21:46 (saite)
izklausās traki! :/
A tas tā OK, ka mazais vislaik izsalcis? Ai mīn - ģimenes ārsts saka, ka OK un tā zīdīšanas konsultante arī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atvase
2015-07-23 07:13 (saite)
Pagājušajā nedēļā pārgāja, tagad ēd mazliet mazāk.

Nu visulaiku izsalcis jau nebija - 2. dzīves mēnesī bija vairākas nedēļas, kad ēda ik pēc stundas (dienā, naktī gulēja). Uzzināju, ka arī draudzenēm ir tā bijis - tipa ātrās augšanas periods, nu vienkārši vajag ēst, un tas pāriet.

Ar ārsti es par to nekonsultējos, tobrīd es domāju, ka jācenšas izpildīt tas viņas ieteiktais režīms un pagāja kādi 2 mēneši, kamēr man pieleca, ka nevajag to mēģināt, un ka nevis mans bērns ir rijīgs, bet gan viņam tāds režīms neder. Daudz laika un nervu zaudēju, cenšoties novilkt tās 2-3 stundas.

+ kad bērns bija pie krūts, katru reizi viņš tur varēja būt 30 - 50 min, un dažreiz tiešām ēda, bet citreiz nevarēja saprast, ko viņš tur dara, ēd vai neēd. Maisījuma ieviešana man palīdzēja skaidri saprast, cik viņš izēd.

Ar zīdīšanas konsultanti es konsultējos vienā bŗidī. Viņa man teica, ka bērnam dienā ir jāizēd aptuveni litrs. Un jā - tiešām, viņš tā arī ēd. Dažādos laikos un tilpumos, bet litru šā vai tā izēd, un ne vairāk! Tātad nav rijīgs. Vēl viņa teica - "tu baro tikai 5-6 reizes dienā? Tu ko? Ja ar krūti, tad jābaro BIEŽI! DIVDESMIT REIZES! Mātes piens sagremojas ļoti ātri!"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2015-07-23 11:08 (saite)
a moš tev no sākuma vienk. nebija daudz piena un tāpēc mazais uz pupa "dirnēja" cauru dienu. Tā tač arī mēdz būt...
Es 20 reizes dienā baroju pirmās 2 nedēļas, pēc tam retāk un retāk līdz "nonācu" līdz 3 h. Tagad aug "mišelins" ar visām 3 h.
20 reizes dienā tas taču ir kreizī daudz!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atvase
2015-07-23 11:13 (saite)
piens bija, pāri plūda

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]atvase
2015-07-23 11:16 (saite)
tieši pirmās 2 nedēļas viņ rātni ēda ik pēc 2h, paēda un aizmiga, paēda un aizmiga. tā nesātība sākās vēlāk. bet nu, kas bijis, bijis. apstākļu kopums un nezināšana kuriem no pretrunīgajiem padomiem sekot un esam tur, kur esam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?