None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2009-03-25 04:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Ironiski, bet portals Satori, publicējot pilno tiesas spriedumu, manuprāt, ir pārkāpis fizisko personu datu aizsardzības likumu, jo tekstā atrodams R. Bargā personas kods. (Take it with a grain of salt, es neesmu jurists.)

Papildināts. Precīzāk, fizisko personu datu aizsardzības likuma 6. un 27.pantu. Informācija, kurai ierobežotas pieejamības statuss noteikts ar likumu: personu identifikācijas kodi, dzīvesvietas adrese, dzimšanas datums.

Tāpat pie iespējamajiem pārkāpumiem jāmin instrukcijas "Apgabaltiesu un rajonu (pilsētu) tiesu rīcībā esošās informācijas izsniegšanas noteikumi", kas izdota saskaņā ar likuma "Par tiesu varu" 107. pantu, 14. punkts:

Tiesas nolēmumu publicēšanu internetā veic tikai tiesu prakses, sabiedrības juridiskās izglītošanas vai zinātniski pētnieciskos nolūkos izlases veidā, ievērojot Fizisko personu datu aizsardzības likumu, kā arī EP Konvenciju par personu aizsardzību attiecībā uz personu datu automātisko apstrādi.
Turklāt, iespējams, pārkāpti arī Ministru kabineta noteikumi par tiesu informācijas publicēšanu internetā un tiesu nolēmumu apstrādi pirms to izsniegšanas, kas stājušies spēkā ar ar 18.02.2009. Precīzāk, šo noteikumu III. daļas "Nolēmumu anonimizācija" 12.1. un 12.2. punkti:
12. Sagatavojot nolēmumu publicēšanai, datus, kas ļauj identificēt fizisko personu, dzēš, aizstājot ar atbilstošu norādi:
12.1. vārdu un uzvārdu – ar personas vārda vai uzvārda iniciāli;
12.2. personas kodu – ar vārdiem “personas kods”;

Visbeidzot, ļoti ticams, ka pārkāpta ES direktīva par Personas datu apstrādi 95/46/EC. Kādā komentārā par šo direktīvu minēts: "[P]ublicējot tiesu nolēmumus, atsevišķi materiāli ir jārediģē vai jāizslēdz."



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?