Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
"Tev nav ienākusi prātā doma, ka tieši pēdējos pāris gados ir ļoti daudz šādu gadījumu, .."

Cik, tavuprāt, ir "ļoti daudz"? Nesenā diskusijā sameklēju statistiku par liberastu distopijas diktatūru/karalisti Zviedriju. Uzzināju, ka nepilngadīgo grupā vecumā 13-17 g. ar dzimuma disforiju īpatsvars 2018.g. bija ~0,22%. Vai to var raksturot kā "ļoti daudz"? Ja pareizi sapratu no avota, tad vecuma grupā zem 13 ir tik neliels skaits, ka populācijas statistiskā pat nav jēgpilni par to runāt.
Par citām valstīm atstāšu tev to godu un prieku sameklēt info.

Attiecībā uz "age of consent", es to vairāk redzu kā nodrošinājuma mehānismu pret situācijām, kad pieauguši cilvēki manipulē ar nepilngadīgo seksualitāti, kamēr tā vēl tikai veidojas un formējas. T.i., tas nav tik daudz jautājums par nepilgadīgā spriestspēju, cik par pilngadīgā atbildību un ļaunprātības risku. Velkot paralēles, te ir pamats diskusijām par to, vai gadījumā 14 g.v. uzsākt hormonu terapiju neietver līdzīgu risku, un varbūt labāk būtu iztikt tikai ar social transitioning un atsevišķos gadījumos, ar pubertātes bloķētājiem. Cik lasīju, nesen UK nonāca pie līdzīga secinājuma.

Un vēl, kad diskusijās par nepilngadīgām transpersonām tiek ievīti teksti par un ap ģenitāliju operācijām, es visu laiku esmu samulsusi, jo pagaidām man te neviens nav norādījis piemērus, kurā valstī dzimuma maiņas operācijas būtu atļautas nepilngadīgām personām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?