None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2019-01-31 16:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
https://www.nytimes.com/2019/01/25/technology/automation-davos-world-economic-forum.html


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2019-02-01 07:08 (saite)
Nu jā. Ja skatītu to atrauti no ekonomikas realitātes - nemaz nav slikta lieta, aizstāt "konveijera darbus", kas cilvēkiem ir mentāli degradējoši. Bet kur tie visi cilvēki pēc tam strādās, tas ir smags jautājums.

(Atbildēt uz šo)


[info]snauts
2019-02-01 10:34 (saite)
Kāds ir tavs viedoklis par šo - jo vairāk tiek automatizēts un atlaisti cilvēki, jo mazāka cilvēkiem paliek pirktspēja, jo mazāk tavas mantiņas pērk t.i. ir kaut kāds punkts aiz kura automatizācijai vairs nav labuma?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2019-02-01 11:00 (saite)
Ja vien bagātie nepaliek pašpietiekami. Centrālais jautājums būs - kam pieder "ražošanas līdzekļi", t.i., roboti? Ja gandrīz visu var automatizēt, tad varbūt nevajag arī patēriņa vadītu ekonomiku - var iznākt tā, ka bagātie ražo tikai paši sev. Otrkārt, var atkal visu atgriezt onshore, istead of offshore. Ko tas nozīmē trešās pasaules valstīm, kas pārtiek no ražošanas? Ķīna, izskatās, ir izlēmusi par labu izolācijai un attīsta savu iekšējo tirgu. Man šobrīd nav viedokļa, jo par maz esmu iedziļinājies jautājumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2019-02-01 11:33 (saite)
Nu ja viņi paliktu pašpietiekami, es domāju, ka viņi ar to varētu skaisti nodalīties no visiem pārējiem, kur pārējie varētu taisīt rinse and repeat, jauna agrārā reforma, jauna industrializācija, jauna elites grupa. Protams, naivi būtu cerēt, ka bagātie tā ņems un nodalīsies un pārstās čakarēt zemākos slāņus, jo cilvēki taču nav tādi, bet ar to es gribu pateikt, ka ja arī ir problēma, tad tā nav automatizācijā, bet gan pašos cilvēkos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?