None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2017-05-11 17:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry


https://www.nytimes.com/2017/05/09/magazine/how-privacy-became-a-commodity-for-the-rich-and-powerful.html


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2017-05-11 19:25 (saite)
Tas ir vēl vienkāršāk – visuresošas un visaptverošas informācijas laikmetā privātums pat tīri tehnisku iemeslu dēļ ir vairāk privilēģija, kā tiesības, kas pats par sevi nav nedz labi, nedz slikti, bet tikai faktiski. Kvantitatīvi tas nozīmē, ka privātums ir prece; no tā, viss pārējais. Also, neslikts vizuālais mēms, parakstos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-11 22:03 (saite)
Tādas lietas nosakas līgums un likums, nevis tavas stihiskās emōcijas. Privātumu VAR nodrošināt. Strīds nav par VAR, bet GRIB.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-05-11 22:06 (saite)
Kāds manis teiktajam ir sakars ar kāda stihiskajām emocijām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-12 10:43 (saite)
Tāds, ka ''visuresošas un visaptverošas informācijas laikmetā'' VAR nodrošināt 'privacy'. Tas ir tehnisks jautājums. Teiksim mikrosoftam NAV jāinstalē tavā kompī spaivērs, lai nodrošināt tava OS darbību. Tas tiek darīts netehnisku iemeslu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-05-12 11:02 (saite)
Es taču neteicu, ka tas nav tehniski iespējams. Privātumu var (zināmā mērā) nodrošināt, piekrītu. Lieto (vai pašrocīgi kompilē un tad lieto, ja neuzticies oficiālajiem repozitārijiem) FOSS softu, mācies infosec pamatus, pērc VPN un citus privātuma-kā-servisa pakalpojumus utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-13 13:35 (saite)
Sorī, bet tu tagad runā par to kā sevi aizsargāt no interneta speigošanas. Normālā valstī, kur spiegošana aizliegta ar likumu un ir arī kāds, kas šo likumu enforsē, pēc tā nebūtu vajadzības. Tas ir kā teikt, ''nopērc kevlera vesti, nēsā ķiveri un katram gadījumam vismaz gāzes pistoli, lai izvairītos no slepkavības mēģinājumiem''. Normālā situācija tas nebūtu jādara un tam nav nekāda sakara ar tehniskajām iespējam etc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-05-13 13:40 (saite)
Datu ievākšana sociālajos mēdijos vai oficiāli dokumentēta telemetrija no uzinstalētas operētājsistēmas (kas pie instalācijas dod ziņu par šīm funkcijām un parasti piedāvā opt-out iespējas) nav spiegošana un vismaz es tur nesaskatu pretekstu kaut kā aizliegšanai ar likumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-13 14:06 (saite)
''piedāvā opt-out iespējas''

Vecīt, tu strādā mikromīkstajiem vai kādam citam korpam. Viss sirbors ir tajā, ka nav opt-out iespēju. Nav pat senākais mazā šriftā noslēptais brīdinājums vai ķeksīši instalācijas laikā. Faktiski, ja gribi panākt, ka tev nehako, vienīgā iespēja ir būt IT savvy un pašam atrast anti-hakus, ar kuriem apgreidot savu sistēmu. Kā tu jau aprakstīji. Dabiski, ka lielākā daļa nav uz to spējīga vai pārāk apātiska, lai darītu. Te nu pienāk laikmets, kad operētājsistēmas bez tavas gribas un līdzdalības var pati sevi uzinstalēt tavā datorā tikai tāpēc, ka neesi atslēdzis automātisko apdeito funkciju (Win10). Iedomājies, tev jāinstalē speciāls usermade antihaks, lai tev nevajadzīgs operētājsistēma neuzbruktu tavam datoram vai katras 30 minūtes nemestu laukā nag-skrīnus. Man nepatīk nodrāztais ''sheeple'' jēdziens, bet šajā gadījumā es nevaru izdomāt labāku apzīmējumi tavai attieksmei šajā jautājumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-05-13 15:14 (saite)
Relevanti:

"Events like this are exactly the reason I have zero sympathy for people who complain about Microsoft's move to aggressive, forced updates in Win 10. [..] Yeah, it sucks having to reboot sometimes. Sometimes even at an inconvenient time! (oh, the horror!)
Know what else sucks? Global ransomware pandemics that have the potential to disrupt entire societies. Quit your bleating and keep your shit up to date, people.
"

Kas attiecas uz pārējo, tad, well. Reiz, sensenajos Ankha laikos, Tu teici, pārfrāzējot, ka ap trešo dzīves dekādi es sākšot pieaugt un pārstāt nodarboties ar bezjēdzīgu "rage against the machine"; laikam Tev būs bijusi taisnība. Also, tam, kur un kā labā es strādāju, šajā gadījumā nav nekādas nozīmes – man neviens nemaksā par to, ko es rakstu šeit vai kādā citā publiskā vidē un es šajos ierakstos pārstāvu tikai savus uzskatus (<diskleimeris>vienīgais izņēmums ir reizes, kad ar tām vai citām man dotajām pilnvarām runāju Latvijas Transhumānistu asociācijas, Pasaules Transhumānistu asociācijas vai Lifeboat fonda vārdā, bet tas ir ļoti eksplicīti atzīmēts un arī tad notiek labi, ja reizi zilā mēnesnīcā</diskleimeris>).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-13 15:27 (saite)
Senāk jēdziens ''keeping up to date'' nozīmēja caurumu lāpīšana/drošība. Šobrīd tas tā vairs nav. Neesmu apdeitotojis savu win7 kopš instlācijas (kaut kad 2014ajā) i neko. Viss strādā, vīrusu nav bijis. Tiešām interesanti kas tur tik uzstājīgi jāapdeito.

Es, protams, ākstos un zinu, ka nerunā kādam par labu, jo maksā, bet tava attieksme pret tendenci kā tādu ir tā pati vecā labā ''slow boiling frog'' uzvedība. Pat neattapsies, ka kaut kas nav kārtībā, jo lai varētu iestāties darbā tev būs mandatory chip implant, kas būs tikai priekš tā, lai ''optimizētu darba spēju'' un ''saprastu darbinieku vajadzības''. Kaut kādos uzņēmumos, ja nemaldos, jau tagad viens no obligātiem priekšnoteikumiem ir dalība rožu grāmatā. Cilvēki ar vien vairāk pierod pie pretdabiskiem noteikumiem. Starp citu te ir daudz analoģiju ar tiem pašiem nacistiem. Vācieši jau arī uzreiz nedomāja, ka vajag sist žīdus. Tas, kā pašsaprotama lieta, tika mācītas pakāpeniski caur soft propagandu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2017-05-11 21:48 (saite)
viņš vispār stipri atgādinā šitās, es nezinu, romiešu marmora varoņfigūras, ja?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-12 10:43 (saite)
Elagabalu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?