Aranel ([info]aranel) rakstīja,
@ 2010-05-21 12:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:amused
Mūzika:Арам И. Хачатурян - Маскарад (вальс)

Pšššš
Rīts kā pasakā. Zila debess un spoža saule. Čivina putniņi, smaržo pēc svaigi pļautas zāles. Ēnā vēl vēsi, bet saulīte jau svilina. Minos uz darbu un priecājos, par to, ka man ir ritenis, ka man nav jānīkst mašīnā un es varu izbaudīt šo rītu. Un tad pēkšņi - bums un pššššš. Skumjākā skaņa manā perfektajā rītā - velosipēda pēdējā nopūta. Lūkojoties pēc kārtējā idiota, kurš varētu nepamanīt mani, mazo riteņbraucēju (vakar viens nepamanīja, knapi izvairījos no izsmērēšanas pa motora pārsega), pati nepamanu palielu akmeni uz ceļa. Bum! Pšššš! Mīļotajam tagad garantēta izklaide nedēļas nogalē - priekšējā riteņa lāpīšana.

Neliels pozitīvisms - atpakaļceļā stumjot riteni, varēju divtik ilgi baudīt nu jau fantastiski silto dienas vidu.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]illumine
2010-05-21 18:54 (saite)
Piedot, bet es ka cilveks ar pie auto sedekla pieaugusu dibenu tev nepiekritu ;) vispirms jau brauksana masina ar logiem vala, matiem plivojot, muzikai skali skanot ir pilnigs uhh un ahh! Otkart, ritenbrauceju brauksana pa braucamo dalu ir notiekti top 1 kaitinosaka dala. It ipasi, ja viniem nav kiveres, nav spogulu un mode neradit pagriezienus! Tapat brauksana ar riteni pari parejai, nevis nokapsana un stumsana, ja like varbut ne veleties kadam uzbrekt, tad vismaz aktivak pieprasit, lai ir atseviski celini prom no masinam!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aranel
2010-05-21 20:26 (saite)
:) Man jau arī patīk braukt ar mašīnu, pagaidām gan tikai mācos.

Turklāt situācija Latvijā krasi atšķiras no situācijas Dānijā. Šeit gandrīz visur ir veloceliņi, un velobraucējiem ir atļauts braukt braucamās daļas labajā pusē, ja speciāla celiņa nav. Krustojumos velobraucējus vienmēr jāpalaiž garām, pirms nogriežas pa labi. Daudzi rāda pagriezienus, bremzēšanu, kā arī velk ķiveres (arī es :)).

Velobraucējiem principā ir priekšrocība uz ceļa un tieši autobraucējiem ir jābūt uzmanīgiem, tāpēc te diemžēl gadās arī idioti, kas uzskata, ka viņus vienmēr pamanīs un palaidīs. Šodien nācās pāris reizes strauji bremzēt, lai nenotriektu pāris idiotus, kas pēkšņi metās pāri ceļam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?