Aranel ([info]aranel) rakstīja,
@ 2008-12-21 21:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:okay
Mūzika:Katy Perry - Hot and Cold

Cilvēki nebeidz pārsteigt ar savu "trakumu". Šodien aizbraucām uz mazu pilsētiņu netālu no Arhusas, kur visā krāšņumā varēja apskatīt cilvēku apsēstību ar Ziemassvētku noskaņas radīšanu. Burtiski. Mazītiņa iela ar privātmājām košas Lasvegasas gaismās. Rūķīši, briedīši laistās dažādās krāsās, zilas, baltas un dzeltenas mirguļojošu gaismiņu virtenes. Kaimiņu sacensības par skaistāk (lasi, spožāk un bezgaumīgāk) izrotātās mājas statusu. Kā nosaka uzvarētāju? Mūsu minējums - pēc skaitļa rēķinā par elektrību.

Rīt un parīt mierīgās dienas. Dāvanas nopirktas, sasaiņotas un jau aizgādātas uz svinību vietu. Varbūt riskēt un vēlreiz censties pagatavot piparkūkas. Iepriekšējo reizi sanāca tādas, ka zobus varēja nolauzt.. Un negaršoja tā, kā "īstās".

Nedaudz satraukusies esmu par gaidāmo triju dienu Ziemassvētku maratonu. Mīļotā radi un draugi, visi dāņi, kam reizēm ir tā riebīgi augstprātīgā, rezervētā attieksme pret ārzemniekiem, kas dāņu valodā nerunā. Jau ir vairāki stāsti sakrājušies par šo attieksmi. Piemēram, paziņam, ungāram, atteica darbu, jo viņš neprot dāņu valodu. Darba pienākumi: katru dienu izvest ģimenes suni pastaigā. Kāda velna pēc vajag zināt dāņu valodu, lai staidzinātu suni?!
Zinu, ka izturēšu. Viņa mātes dzimšanas dienu ar 100+ viesiem izturēju, turklāt tagad jau nedaudz saprotu un runāju.

Vai esmu izdarījusi pareizo izvēli, nolemjot svinēt Ziemassvētkus ar savu mīļoto Dānijā, nevis braukt pie vecākiem? Pēdējās dienās esmu dzirdējusi tik daudzus pārmetumus no paziņām (bulgāriem un ungāriem, kas uz mēnesi aizbraukuši prom) par to, ka Ziemassvētko nebūšu ar savu ģimeni...



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]silence_queen
2008-12-21 23:39 (saite)
Es pašlaik peldu savās dzīlēs un raugās - man pietrūkst vārdu.
Bet es tikai kā tāda maza meitene varu pateikt - Tu noteikti esi izdarījusi pareizo izvēli pavadīt Ziemassvētkus ar savu mīļoto. Jo īpaši, ja tas Īstais.

Esi tajā līdz galam. Ar visu sirdi. Un bez šaubām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aranel
2008-12-22 00:04 (saite)
Par to jau esmu nedaudz šokā. Esmu pārliecināta, ka izvēle pareizā, jo attiecības ir nopietnas.

Mana ģimene ir mana ģimene, to neviens nekad nemainīs. Bet dzīve iet uz priekšu, un agri vai vēlu pienāk tāds brīdis, kad nevar ierasties uz Ziemassvētkiem pie vecākiem. Jo ir sava ģimene. Un attālums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]windrider
2008-12-21 23:55 (saite)
Vispār jau tas ir pilnīgi normāli, gribi strādāt kādā valstī iemācies valodu. O.K varbūt šajā gadījumā ar suni, tiešām ir drusku pārspīlēti, bet nu skandināvi par laimi vēl ir diezgan principiāla un konservatīva tauta!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aranel
2008-12-21 23:58 (saite)
Par to valodas mācīšanos - piekrītu pilnībā! To jau es arī diezgan nopietni (savam slinkumam) daru, bet valodas zināšanas suņa staidzināšanai? Cik grūti iemācīties "kom her" un "sid ned"? To jau vien vajag :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?