extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
To nedara tāpēc, ka mūsdienās nav īsti skaidrs, vai augļošana attiecas tikai uz jebkuru aizdošanu uz procentiem vai tikai uz nesamērīgi augstiem procentiem.

Ilgu laiku aizdošana bija atļauta tikai žīdiem, un šodien ekonomisti atzīts, ka ar to viņi veicināja ekonomiku.

Grūti iedomāties, kāpēc mūsdienās saprātīga procentu likme būtu kaitīga. Varbūt agrāk tam bija lielāka nozīme, jo ekonomikas auga ļoti lēnu vai vispār neauga. Šodien šī procentu likme vairāk vai mazāk atspoguļo, ka mūsu ekonomikai ir lielāks izrāviens. Reliģijas ir pret pārmērībām, taču ne jau pret to, ka vispār nevienam nevajadzētu sēt un pļaut. Pat tiem, kas dzīvo klosteros, vajag ēst un ik pa laikam saremontēt klostera jumtu utml.

Islāmā joprojām ir stingra attieksme pret procentiem, tāpēc viņi veido visādas shēmas, kas būtībā nozīmē to pašu. Piemēram, ja nopērk mašīnu vai māju uz parāda, tad nevis paņem bankas kredītu ar procentiem, bet banka nopērk šo mašīnu vai māju un pārdod par augstāku cenu, sadalot maksājumu pa daļām. Varbūt tas ir labāk, jo dod cilvēkam uzreiz labāku priekšstatu, cik viņš pārmaksā. Bet fundamentāli es neredzu atšķirību.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?