extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Kovida vakcīnas šobrīd netiek rekomendētas nevienam, izņemot tikai riska grupām.

Riska grupām risks ir arī no gripas un citiem vīrusiem. Riska grupām (un diezgan plašām) tiek ieteikta arī gripas vakcīna.

Līdz ar to šobrīd nav nekāda pamata uzskatīt, ka kovids ir bīstamāks par gripu. Protams, var un vajag padziļināti pētīt gan kovidu, gan gripu, bet šo pētījumu nozīme sabiedrības veselībā ir minimāla.

Ja tu gribi teikt, ka katram, kurš nestrādā šo pētījumu jomā, tagad ir jālasa šis pētījums, lai pārliecinātos, cik bīstams ir kovids, tad tas ir pilnīgi garām. Vairums cilvēku nav spējīgi izvērtēt, ko tajā aprakstītais varētu nozīmēt ikdienas praksē. Vairums cilvēku nespēs pateikt pat to, cik ticams ir šis pētījums, vai metodoloģija ir droša, ko šie rezultāti īsti mums pasaka utt. Atcerēsimies, ka 50% pētījumu ir nekam nederīgi, bet to jau nespeciālists nespēs pateikt. Nepareizi interpretēti rezultāti var radīt tikai lieku trauksmi.

Visa kovida pandēmijas vēsture ir pilna ar šādiem piemēriem par pārsteidzīgiem secinājumiem. Un cik cilvēku un politiķu pēc tam ir atzinuši savas kļūdas? Es atzinu savu galveno kļūdu par masku neefektivitāti. Bet daudzi panikas cēlēji joprojām aktīvi propagandē, ka maskas ir super efektīvas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?