antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-10-26 14:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kapitālisma kritika
Šis ieraksts domāts kreisajiem cibiņiem, nemeklēju kašķi. Uzdūros fantastiskam ekonomistam-jūķūberim, kurš, manuprāt, ir lielās laika investīcijas vērts: https://www.youtube.com/watch?v=fo2gwS4VpHc

P.S. Runājot par kreiso idejām, teikšu tikai to, ka mēs dzīvojam ļoti daudzsološos laikos. Optimistiskākos brīžos man ir tāda sajūta, ka esam lielu pozitīvu pārmaiņu priekšvakarā. Ja vēl daždesmit gadus atpakaļ bija pieņemts smieties par Marksa ideju, ka kapitālisms ir pašiznīcinoša sistēma ("mēs nekad neesam dzīvojuši labāk" - jā, jo labklājības valsts pārņēma un īstenoja tik daudzus sociālistu principus!), tad šodien aizvien lielākai daļai kļūst skaidrs, ka (vismaz neoliberāls) kapitālisms nekādi nav adekvāts mūsdienu izaicinājumiem - neizbēgamajām ekoloģiskajām katastrofām, nevienlīdzībai, utt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-10-27 08:44 (saite)
Es arī domāju ka pilnīgi bez regulēšanas mēs nevaram iztikt, galu galā absolūti brīvs kapitālisms būtu piemēram legālas narkotikas un to reklāma. Nu un vēl bez regulēšanas sākas tādas kaites kā iestrādāta novecošanās precēm, dizains būtisku uzlabojumu vietā, pārāk daudz reklāmas, mārketinga triki. Es tikai par to ka pretējo pusi valstij vajag pieskatīt vismaz tik pat cītīgi, jo citādi tur sākas lietu bremzēšana vienlīdzības dēļ, pārāk daudz liekas ētikas [biomedicīnā, piemēram], bailēs un baiļu ekspluatēšanā balstītas idejas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?