extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Vēl par zālēm ar 30% efektivitāti kovida ārstēšanā. Tādas tagad ir – ivermektīns.

Tikai nez kāpēc pret tiem, kas tās cenšas piedāvāt, speciālisti izturas ļoti skeptiski un tviteros pat smejas. Nu varbūt tāpēc, ka pašreizējie pierādījumi par 30% efektivitāti ir ļoti zemas kvalitātes, un visdrīzāk neapstiprināsies plašākos pētījumos. Bet neko jau nevar zināt – varbūt tās izrādīsies efektīvas zāles.

Mums jau bija hidroksihlorohīns un pēc tam remdesivīrs. Otrās zāles pat Latvija iepērk par miljoniem eiro, lai gan pētījumos parādās, ka tās neglābj dzīvības.

Bet vēl ir deksametazons, kas šķiet ir diezgan efektīvs un, iespējams, arī samazina mirstību par 30%. Par tām nav nekādu kontroversiju, jo visos pētījumos parādās, ka tās strādā.

Domāju, ka jo lielāka kontroversija, ja mazāka iespējamība, ka zāles izrādīsies efektīvas. Visdrīzāk būs tā, ka nav nekādas brīnumzāles pret dzimuma disforiju. Visbiežāk tā ir daļa no jauniešu mentālajām problēmām, un tāpat kā depresija, tā ir grūti ārstējama, un zāles sniedz tikai daļēju atbalstu. Katrā ziņā ar antidepresantiem nav lielas kontroversijas – vismaz par to lietošanu bērniem netiek iesniegtas prasības augstākajā tiesā un tamlīdzīgi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?