extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
1) Esošie pētījumi ir parādījuši, ka vakcīnas ir ļoti drošas un efektīvas. Ļoti reti riski šo profilu būtiski negroza. Speciālisti – PVO un EMA – nepārtraukti ir apgalvojušas, ka ieguvums ievērojami atsver visus riskus.

Tāpat vislielākais ieguvums vakcīnām ir tieši veciem cilvēkiem, kuri ir vakcinācijas rindas priekšgalā (ar mirstību tuvāk pie 10%). Latvijā dienā var izvakcinēt vismaz 10'000 cilvēku (jo krājumu šobrīd ir) un tas, ka vakcinē kaut kādus smieklīgus 300 ir tikai institūciju pretestības rezultāts, kuru dēļ mirst daudzi cilvēki.

Bet pat ja pieņem tavu aprēķinu, tavs spriedums ir – varētu būt, ka vakcinētos mazāk. Bez jebkādiem pierādījumiem, ka tā tiešām notiktu. Un tu joprojām uzskati, ka šīs nelielās bažas bija pamatotas, lai nelietotu zāles. Oki, lai tā būtu.

2) Nav nekādu skaidru pierādījumu, kas liek domāt, ka hormonu zāles samazina mirstību no 1,5% uz 1%. Tie pētījumi, kas ir veikti, ir ļoti zemas kvalitātes. Bet ja nu šīs zāles realitātē palielina mirstību no 1,5% un 1,6%? 0,1% ir liels mirušu jaunu cilvēku skaits. Tā kā pastāv šādas bažas, tad atbilstoši 1. punktam ir jāievēro piesardzība un zāļu lietošana ir jāpārtrauc.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?