antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-05-24 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
cancer logic

(..) maximizing is never a good idea. I don’t think you should ever maximize—you should always get the right amount of things. Because maximization is what we might call cancer logic—a cancer maximizes itself. A cancer is a perfect example of, “let me produce as much of myself as possible.” Uncontrolled economic growth—that’s maximization logic. Don’t maximize; get the right amount!


N. Robinson


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2023-05-24 22:07 (saite)
Nevajag pat neuralink - skaties, ko ar mūsu smadzenēm dara facebook, twitter, tiktok, utt. Visi šodienas "kultūras kari" ir iespējami tikai tāpēc, ka daudzu smadzenes ir uzlauztas - vienkārši atkārtojot nereālus mīmus simtiem reižu dažādās variācijās, smadzenēm tie sāk likties reālāki par paša ikdienas pieredzi. Un cilvēki sāk ticēt, ka tas viss ir būtisks un reāls. Un mēs droši zinām, ka šīs kompānijas to smadzeņu uzlaušanu cenšas "maksimizēt" - jo tā blakusefekts ir vairāk tur pavadīta laika un lielāka peļņa.

Nespēja vienoties pat par elementāriem cilvēciskas pieredzes faktiem, starp citu, cilvēkam arī ir netipisks stāvoklis. Nezinu cik tālu mēs esam no tā, lai to jau varētu nosaukt par masu psihozi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-24 22:17 (saite)
/Visi šodienas "kultūras kari" ir iespējami tikai tāpēc, ka daudzu smadzenes ir uzlauztas - vienkārši atkārtojot nereālus mīmus simtiem reižu dažādās variācijās, smadzenēm tie sāk likties reālāki par paša ikdienas pieredzi./

šī ir veca metode - visas baznīcas un citas totalitārās ideoloģijas tā strādā. Juanuma moments ir tikai tas ka nav jāpulcina viņi fiziski kopā baros.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-05-24 22:18 (saite)
/Nespēja vienoties pat par elementāriem cilvēciskas pieredzes faktiem, starp citu, cilvēkam arī ir netipisks stāvoklis. /

Cik nu netipisks - sk. visus etniskajās/ reliģiskajās atšķirībās balstītos karus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?