antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-05-18 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ctulhu loģika
Kā iespējams, ka šķietami racionāls cilvēks izliek šādus ierakstus?
- viens grafitī mākslinieks balsojis par progresīvajiem => "tipa progresīvie, kas par viņiem balso..."
- viegli savervēt ekstrēmistus & starp zaļajiem eksistē ekstrēmisti => "Par zaļajiem (..) es domāju, viss ir apmēram skaidrs"

Man liekas, ka saknes tam meklējamas "racionālisma" (jā, tieši -isma) ideoloģijā, kas aicina klasiskā loģiskā balstītu argumentāciju aizstāt ar Beijesa formulu. Tā vien šķiet, ka pasludināt personīgo čuju ("prior" viņu žargonā) un savas emocijas kaut ko lasot ("bayesian updating") par racionalitāti, nenoved pie racionāliem spriedumiem?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2023-05-19 12:55 (saite)
https://mises.org/library/liberty-or-equality-challenge-our-time

Tur būtu padaudz nianšu (liela daļa no kurām izriet no XXI gs. tehnoloģiskajām inovācijām, 70 gadus pēc a.m. grāmatas pirmizdevuma), bet šaubos, ka tās tevi reāli interesē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-05-19 13:29 (saite)
Erik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddihn... nešaubos, ka viņš pats par sevi bija visaugstākajās domās! Tev par nelaimi, ideja, ka aristokrātija noved pie augstākas proves cilvēkiem, kas domā augstākas domas, ir tik tālu atspēkota, ka "the aristocrats" burtiski ir kļuvis par punchline.

Bet joprojām pats galvenais - vai Tu saproti, ka tādā sistēmā Tu pats nebūtu starp tiem (ar piecu devītnieku varbūtību), kas piedzīvotu to augstāko brīvību, par kādu meditē dārgais grāfs, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-05-19 13:35 (saite)
> "the aristocrats" burtiski ir kļuvis par punchline

Protams! Vāzes var izmazgāt, bet piedirsta kultūra ir uz ilgu laiku.

> vai Tu saproti, ka tādā sistēmā Tu pats nebūtu starp tiem (ar piecu devītnieku varbūtību), kas piedzīvotu to augstāko brīvību, par kādu meditē dārgais grāfs, vai ne?

Tavs skaitliskais novērtējums ir daudz par pārliecinātu (ar piecu devītnieku varbūtību es neprognozētu pat to, vai man šodien pa logu neielidos Karlsons) un tu pieņem par mani mazliet vairāk, nekā tu jebkā varētu būt lietas kursā. :)

Citādi — sure. Mani būšana varas kuluāros sevišķi neinteresē, savukārt nedomāju, ka nodarbošanās ar to, ar ko es jau tāpat nodarbojos, man būtu tikusi jebkā apgraizīta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-05-19 13:41 (saite)
Ok, tātad Tava vienīgā ieinteresētība monarhijā ir, lai kādam citam tiktu uzlikts zābaks uz kakla? Nu, ja jau Tu jau tagad nodarbojies ar to, ar ko Tu jau tāpat nodarbojies...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-05-19 13:42 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?