antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2021-03-19 11:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
For my information
Precizējošs jautājums, no google tantes nemāku izspiest. Vai tiesa tas, ko te noprotu no labējāk (labāk?) domājošiem cibiņiem, ka viendzimuma pāru tiesību aktīvisti Latvijā uzstāj uz apzīmējumu "laulība"? Ja jā, tad kāds tam ir pamatojums?

Vienkārši, domāju pavisam piezemēti - ja es būtu tādā situācijā - un man teiktu, "lūdzu, antiprojekcija, visas tiesības un pienākumi kā laulātajiem, tikai apsolies nekad vairs neizdvest šo vārdu!", man tas liktos no-brainer? Ko neredzu? Kāpēc neatstāt tiesības definēt "laulība" baznīcai (faktiski, kā visu valodas lietojumu, tautai)?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2021-03-19 16:23 (saite)
Vai pareizi saprotu, ka iet runa par šo arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča piedāvājumu? Ar ko tas pēc būtības atšķīras no šī noraidītā dzīvesbiedru likuma piedāvājuma - tur taču arī neiet runa ne par laulības, ne ģimenes definīcijas maiņu? (šis laikam pats likumprojekts?)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-03-19 17:43 (saite)
Uz to pusi, jā. Stankeviča rosinājums izklausās pārāk samiernieciski, dažu Asociācijas Ģimene aprakstītais "mājsaimniecības institūta" piedāvājums izklausās labāk, taču "dzīvesbiedri" prasa daudz vairāk. Vēlreiz - ir liela atšķirība starp ģimeņu tiesībām un parastām līguma vai saistību attiecību tiesībām. "Dzīvesbiedri" faktiski prasa ģimeņu tiesības (proti, pieprasot saukt par ģimeni tāda veida savienību, kas pēc būtības nav ģimene un nemaz nevar būt ģimene), piemēram, adopcijas tiesības pakārtojas zem ģimeņu, nevis saistību tiesībām. Un adopcijas tiesību pēc iespējas lielāka ierobežotiība t.s. "LGBT pāriem" ir tas, ko "labējie" negrib pieļaut. Šajā absolūti ideoloģizētajā jautājumā velns ļoti burtiski slēpjas niansēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?