antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
@ 2023-01-04 17:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kodolenerģijas jaunās drēbes
Pēc kodolenerģijas slavinājumu lasīšanas cibā esmu uzzinājis ko jaunu un ļoti smieklīgu.

Mums saka, ka uz saules un vēja enerģiju nevar paļauties, jo tā esot atkarīga no laikapstākļiem. Izrādās, Francijas izslavētajiem reaktoriem nākas slēgties ārā karstuma viļņu laikā, jo citādi tie uzvārīs zivis upē or something. Much weather independence.

Un vispār, šovasar - pašas enerģijas krīzes vidū - darboties spējīgi bija tikai 24 no Francijas 56 reaktoriem. Daži nedarbojās dēļ karstuma, dažiem bija plānveida apkope, bet vēl čupa dēļ atklātiem bojājumiem drošības sistēmās (zinu, zinu, dzīves sīkumi). Vēl rudenī EDF (to operators) sita pie krūtīm, ka līdz šī gada sākumam visi atsāks darboties. Kā visi pārējie šīs industrijas solījumi, tā arī šis ir izrādījies "optimistisks" (meli).

Un tad vēl te daži atļaujas norādīt uz Šveices ierobežojumiem - kuri nebūtu nepieciešami, ja Francijas AES flote darbotos - kā uz pamatojumu, ka mums vajagot vairāk tos draņķus. Neba jau tos nemēģinātu celt - re kur vēl viens Francijā kavējas jau vienpadsmito gadu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2023-01-04 19:48 (saite)
Auto (personīgie vai takši) ļauj izvairīties no visa tā diskomforta, ar ko nākas saskarties sabtransportā (bomži, pārblīvētība, atkarībā no maršruta arī kabatzagļi, pats fakts, ka sabiedriskais transports kursē tikai pa fiksētiem maršrutiem). Protams, ne visiem tas ir vienādi no svara, bet personīgi man vajadzētu praktiski bezmaksas sabiedrisko transportu, lai tas atsvērtu šos faktorus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?