nepiš ([info]antijahve) rakstīja,
@ 2012-11-16 11:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man ir slikti. Man ir reāli slikti. Es nespēju saprast, kā es nodzīvoju 21 gadu šai valstī un vispār neredzēju to, kā patiesībā notiek lietas.
KĀ var MINISTRIJAS mājaslapa publicēt klajus melus?! Kā var izdomāt to shēmu tam visam apakšā, lai tikai.. lai tikai.. es pat nezinu, kāds ir mērķis! Labāka izglītība? nesmīdiniet.

Robert, es vienmēr esmu bijusi par Tevi labās domās. Neskatoties uz radikālajiem draugiem LSA, neskatoties uz to, ka jau iepriekš esi melojis, solījis un nepildījis solīto. Es vienalga ticēju tam, ka Tu dari to, ko dari taisnības un attīstības vārdā. Es skaidroju to saviem draugiem, studentiem, censoņiem un tiem, kas ir pret Tevi.

Bet Tu esi pretīgs, ļauns melis. Tu esi ļauns cilvēks. Tavs PR kantoris noteikti nav LV izglītojies, kā nekā LV šādas izcili manipulatīvas iemaņas mūsu sapuvušajā izglītībā acīmredzot iegūt nevar.

Es ikdienā nodarbojos ar brīvprātīgo darbu. Lai Latvijai labāk, lai sabiedrībai labāk. Bet šie murgi, kas notiek, iedzen mani filosofiskās pārdomās.. Kāda jēga darīt labu, domāt labu, ja vienā jaukā brīdī var atnākt viens demagogs kretīns un sagraut visu, kam esi strādājis un darījis. Un vēl pārliecināt tautu par to, ka tas jādara.

Man ir slikti. un pēc 2 nedēļām vēlēšanas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2012-11-16 11:31 (saite)
Care to elaborate? Kas tieši ir tie ārprātīgie meli, kuri izraisa tik emocionālu ierakstu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antijahve
2012-11-16 11:43 (saite)
raksts nebija domāts publisks -_- piemirsu.
Bet ja jau, tad lai jau.

par AIP datu falsifikāciju, to idiotisko pārvērtēšanu, solījumi par reformu plānu, izteikumi presē un par to briesmīgo shēmu.

Viņi paši saprata, ka nu ir beidzot galva cilpā iebāzta, kad parādījās NP tops + Dombrovskis pateica, ka nav nekāda plāna. un man likās, man tiešām likās, ka nu tak var atzīt, ka nošauts greizi. Bet nē, tā vietā ir jātaisa stulbas multenes par "ideālo latviju" un jāvaino visā cilvēki, kas patiešām iesāka labu, gribēja labu un dara labu LV izglītībai!

Man vienkārši ir nolaidušās rokas un es neticu, ka vispār ētika eksistē. it īpaši LV medijos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2012-11-16 13:10 (saite)
Par LV medijiem un ētiku tajos es pat nemēģināšu iebilst, tie ir pat vēl sliktāki nekā Tev izskatās.

Par meliem un par cilvēkiem, kuri gribēja labu un dara labu LV izglītībai – hmm, grūti būs ko teikt, nezinot, ko tieši Tu te domā. Un to publiski laikam jau neteiksi. Nešaubos, ka gandrīz katrā iestādē ir profesionāli cilvēki, kuri grib labu, un kuri dara savu darbu pēc labākās sirdsapziņas. Ja Tevi motivē kāda laba cilvēka aizstāvēšana, kurš šobrīd ir ierauts cīņu mutuļos – atliek tikai ieteikt neuztvert notiekošo personīgi, jo tā diemžēl ir cīņa ar politiskai cīņai pierastiem līdzekļiem. Darbošanās baltos cimdos ir neiespējama lielā mērā tieši pateicoties augstāk minētajiem medijiem. Nezinu, kādi tieši ir RĶ darbības mērķi un motīvi, bet tik un tā atbalstu viņa uzsākto pīļu dīķa kustināšanu, jo nevar vairs turpināt pa vecam. Un ticu un ceru, ka tad, ja iesāksies pārmaiņas, tad cita starpā arī saprāta balsij būs kaut kāda ietekme uz rezultātu, un tas iznāks labāks par status quo. Bet tas viss ir tikai mans skatījums, protams. Daļēji gan balstīts uz dažādu nesmukumu zināšanu esošajā saimniecībā, kuri liek man teikt, ka turpināšana bez pārmaiņām ir ceļš uz vēl lielāku atpalicību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antijahve
2012-11-16 15:43 (saite)
Nesaprotu, kāpēc vienīgais, ko cilvēki vēlas pateikt, ir "vajag pārmaiņas". Nu bet protams, ka vajag! Un par to cīņu jau izcīnīja pirms RĶ. Bija jāturpina iesāktais. Žēl, ka to tad nenosauca par reformu, tad varbūt sabiedrība saprastu, ka viņš te nav vienīgais svētais glābējs pīļu dīķī.
Es gaidīju. Tiešām gaidīju. Bet nopietni, vienīgais, ko esam sagaidījuši, ir lozungi presē, nekompetents pārvērtējums un tāds korupcijai potentās padomes.
Ir jau forši saprast, ka vajag pārmaiņas. Problēma tajā, ka vajag arī kaut ko darīt, lai pārmaiņas ieviestu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2012-11-16 18:30 (saite)
Varbūt tomēr problēma ir tur, ka tā jau pirms RĶ izcīnītā cīņa nav nekur novedusi, un kopējā sistēma joprojām stāv peļķē? Tās nedaudzās gaismas saliņas, kuras šur un tur ir atrodamas, eksistē drīzāk par spīti sistēmai, nevis pateicoties tai.

Cilvēki saka nevis tikai "vajag pārmaiņas", bet gan "vajag pārmaiņas, jo jau nez cik gadus attīstamies lejup". Ja jau pirms RĶ būtu bijuši sajūtami kādi zaļi asni, tad cilvēku reakcija droši vien būtu citāda.

Kur var iepazīties ar to jau pirms RĶ izcīnīto cīņu? Kurš tur cīnījās? Kur ir tās cīņas PR?

Un par to darīšanu, lai pārmaiņas ieviestu. Manuprāt, visvisvissvarīgākais darāmais ir sistēmas principu maiņa. Un tā nu ir lieta, kuru jādara no augšas. Saglabājoties esošajiem principiem, labākajā gadījumā pāris donkihoti būs gatavi šaut sev kājā, bet visi pārējie, arī tie, kas saprot pārmaiņu nepieciešamību, vienalga turpinās dzīvot tā, kā ērtāk un vieglāk un izdevīgāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antijahve
2012-11-16 21:19 (saite)
Nepiekritīšu, ka tās eksistē par spīti sistēmai. Sistēma vienkārši ir par.. vaļīgu. Un citās vietās šķērsām. Bet ir arī labi sistēmas piemēri. RSU tādus, manuprāt, var atrast.

Hah, cilvēki reaģē tikai uz kašķiem un asinīm. Vismaz mediji tā dara.
Pirms RĶ kļuva par ministru, iesaistītās puses (IZM, LDDK, LTKR, AIP, LSA, AIKNC, uc) vienojās par kopēju rīcības plānu un to, kas jādara, lai tiktu ārā no tā sūdu purva. Nu, atvaino, ka nebija pietiekami skaļi un ar multenītēm atainoti, ka visa sabiedrība necēlās kājās un nebrēca aiz laimes asarām. Ok, es pārspīlēju, bet tiešām, augsne labām pārmaiņām un zaļiem asniem bija sagatavota.
Tu noteikti jautāsi konkrētus piemērus :)
Viens no spilgtākajiem, manuprāt- AIP virzienu vērtēšana. Saprotams, ka spēcīga un ilgstpējīga akreditācijas sistēma ir viens no stūrakmeņiem kvalitatīvai izglītībai. šis bija krietns solis uz priekšu no arhaiskās 0;2;6 draudzīgo gadiņu iedošanas pa čomam. Bet arī to RĶ izdevās krietni sapist, atvainojos, bet cita vārda man tur nav.
Tad princips- "nauda seko kvalitātei", arī visi novienojās, ka lēnām tā kā droši varam soļot uz priekšu un dabūt to valsts finansēto izglītību (ja vajag, varu pameklēt relīzes). Nē, atvilkās, uztaisīja haju ar savu kreditēšanas modeli un tā tas viss arī drupās palika. Nepārproti, es nu nepavisam neesmu par "bezmaksas izglītību", jo nekas nav bez maksas, taču valsts finansēta izglītība ar stingriem kritērijiem tās iegūšanai un konkrētiem valstij piesaistītiem noteikumiem pēc absolvēšanas- forša lieta!
Tad vēl bija virkne grozījumu AL, kas padarīja izglītību atvērtāku, daudzvalodīgāku, brīvāk interpretējamu augstskolās, tādējādi samazinot birokrātisko slogu. nu jau aizrunājos.
Tādi daži piemēri, kas ienāca prātā. Jā, slikts PR. Bet Tu taču nevēlies apgalvot, ka izglītībā labākas reformas ir tās, kurām stilīgākas filmiņas un lielāki PR kantori?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antijahve
2012-11-16 21:27 (saite)
Un ja nu šovakar lasāmais, te argumenti, kuri, manuprāt, pietiekami atspoguļo to, ka RĶ ir nekompetents @#$%$#: https://docs.google.com/open?id=1eiOLqmQGrTm9rOSHjsnQBWrfbUWO92zINzCME2ZjzS0lWVOQ1TKaFBrPPvRL

un vē, protams, tas, ka viņš pats vispār nepārzina lauku, kurā darbojas. Kā viens spilgts piemērs: viņš nezināja, ka pats vispār ir AIP loceklis ex officio.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antijahve
2012-11-16 16:14 (saite)
un manuprāt, ir augstākajā mērā dīvaini teikt "es nezinu, kādi ir RĶ darbības mērķi un motīvi, bet tik un tā atbalstu.."

Un tā domā lielākā sabiedrības daļa. da pofig kāpēc un kas pēc tam būs, galvenais, ka tagad ir šums un asinis un notiek "pārmaiņas".

es nevaru šo neuztvert personīgi. es katru dienu ceļos un eju uz darbu tieši šo lietu dēļ- izaugsme, labāka izglītība un piepildītāka studenta dzīve. Un mani tieši un personīgi sāpina tas, ka RĶ to grauj un degradē. Ņemot vērā, ka vēl jau nemaz nekas nav sācies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Informācijas pieejamība pētniecībā.
(Anonīms)
2012-11-17 04:05 (saite)
Izgriezums no Ķīmijas informātikas lekcijas. Runā Dr. chem. Māra Jure.

"SciFinder ir vadošā datubāze ķīmijas nozarē, kas pieder ACS... Mūsu studentiem šī datu bāze pēdējos divus gadus bijusi pieejama divreiz uz ierobežotu laiku izmēģinājuma režīmā. Datu bāze droši vien netiks abonēta, jo mums ir Ķīlis un Ķīlim ir reformas, tādēļ tika atlaisti visi cilvēki, kas organizēja SciFinder abonēšanu, un šis uzdevums citiem ministrijas darbiniekiem nav ticis nodots. Tagad jau trešo gadu prasīt izmēģinājuma versiju un teikt, ka kaut kad jau abonēsim, būtu kauns..."

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?