annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2010-01-19 11:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kad es gāju ceturtajā, un arī trešajā un otrajā klasē, nu varbūt vienīgi pirmajā ne, es vecākus ar savām mācībām praktiski neapgrūtināju. Visu izdarīju pati un biju teicamniece. Bet mans dēls tā nevar. Nerunājot par angļu valodu, kur viņam ir sūdīga skolotāja un mana palīdzība tiešām vajadzīga, arī pārējo mājasdarbu pildīšanā viņš gribētu maksimāli iesaistīt visus klātesošos. Ja esmu mājās, ļoti grūti izvairīties un darīt savas lietas. Savukārt, kad tiešām palīdzu, tad man viņu gribas piekaut jau pēc pirmajām 5 minūtēm. Neprasme loģiski (vismaz manuprāt loģiski) domāt savienojumā ar nepacietību un nepieklājību. Taču tas ir mans mīļais, jūtīgais, sirsnīgais un talantīgais dēls.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tipa75
2010-01-19 13:08 (saite)
Varbūt, ka atšķirība ir starp meitenēm un zēniem. Man Māmuķīte teica, ka ar mani nekad neesot bijušas problēmas ar mājas darbiem, jo es esot visu pati darījusi un tikusi galā. Toties ar brāļiem esot bijis mūžīgais negals. Man puikam pirmajās klasēs arī smagi gāja. Mana palīdzība gan izpaudās "tev neuzdod to, kas nav mācīts, pasēdi, padomā vairāk, gan tad saprastīsi", grūtākos gadījumos esmu pateikusi vienu otru uzvedinošu teikumu vai jautājumu. Tā konkrēti palīdzējusi esmu tikai ar informācijas savākšanu pēdējās pamatskolas klasēs, kad vēl pašam nebija mākas saprast, kā googlē saprast, kas ir graudi, kas sēnalas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]murse
2010-01-19 19:13 (saite)
nē, man meitai ir tieši tāpat, ka jūs te rakstatpar puikam. vajag uzmanību, lai palīdz, lai paskaidro un uzslavē utt. Līdz tam, ka var stundu risināt vienu piemēru, un tikai kad nostajies aiz muguras, viņa pēksņi visu saprot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?