annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2008-10-28 21:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man patīk Raupa jaunā grāmata. Atzīšos, es neesmu Raupa daiļrades eksperte, un līdz šim man par viņu bija paviršs priekšstats, t.i. es pa lielam zināju, kā viņš raksta, bet pārāk neiedziļinājos. Tad nu šo Putn skatu kā atsevišķu parādību, un man ļoti patīk. Būtībā tas viss ir viens dzejolis, kuru vieglāk uztvert, ja iztēlojas, kā autors to lasa skaļi. Jo, piekritīšu, "vecā samežģītība", visi tie jokainie lauzumi un lielie burti man šķiet traucējoši. Taču, no otras puses, "normālā" salikumā viņš kaut ko zaudētu. Un pats teksts ir ļoti labs. Kā tādi burvju vārdi. Tas ir viens no iespējamiem ļoti labas dzejas veidiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dienasgramata
2008-10-28 21:55 (saite)
man arī likās labāks par lielāko daļu, kas pēdējā laikā iznācis

(Atbildēt uz šo)


[info]derstiller
2008-10-28 23:02 (saite)
jā, ir labs, bet nezinu, iespējams tas saistīts arī ar to, ka uzvāri man kaut ko pāejošu un dzīvo damies ir vai vismaz ir bijuši vieni no man tuvākajiem dzejas krājumiem ever, bet šis likās blāvāks, drīzāk nevis Raupa dzejnieka brieduma krājums, bet pārejas perioda krājums, aptuveni ir pat skaidrs, uz kuru pusi tā pāreja varētu vest (skat. dzejoļu ciklu, kas sākas 58. lapaspusē). krājums liekas kruts tieši ar to, ka Raups mēģina atrast sev jaunus izteiksmes veidus, apzinoties, ka uzvāri man kaut ko... ir ideāls mākslas darbs, lai arī cik skaļi nebūtu šie vārdi. līdz ar to tie uktā lulu dzejoļi, kas ieturēti ierastajā Raupa dzejoļu stilā un, jāatzīst, ir spēcīgi, man tomēr šķiet, atvainojos, nedaudz garlaikojoši, tādi, kas atstrādā Raupa poētiku, un nepasaka neko jaunu, neko tādu, ko mēs nebūtu no viņa lasījuši iepriekš.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2008-10-28 23:14 (saite)
nu jā, es jau minēju, ka man viņa iepriekšējie krājumi ne tikai nav bijuši no tuvākajiem, bet nav pārlasāmi arī tagad, jo nav man mājās. pieļauju, ka tas ir atkarīgs arī no secības - kuru viena un tā paša autora darbu izlasa pirmo vai kurš pirmais iekrīt sirdī, tas arī vienmēr šķiet krutāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zum
2008-10-28 23:47 (saite)
Man kaut kur mājš ir vēja nav, bet es nevaru atrast...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]annuska
2008-10-29 09:47 (saite)
nu jā, cikls no 58.lpp. man nepatīk.
kā viens dzejolis es biju domājusi tos uktā lulu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?