Dzēšlapa - Par šo un to

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Septembris 14., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:04 - Par šo un to

Šorīt izlasīju [info]diana 's dienasgrāmatā izlasītais </span> lika aizdomāties par vīriešu un sieviešu lomu. Un nonācu pie secinājuma, ka mūsdienās tomēr cilvēki ir gana aizspriedumaini. 

Joprojām liekas, ka pelnītājam ģimenē jābūt vīrietim. Nu, varbūt. Bet man liekas, ka tas jādara cilvēkam, kam tas labāk sanāk. Neatkarīgi - vai tā ir sieviete vai vīrietis.

Un aizdomājos par to, ka vīrieši it kā mājās neko nedara. Nez, a ko dzīvoklī (ja vien nav remonts) vīrietis var izdarīt? Sievietei jau kā parasti - ikdienas mājas solis, ēst, drēbes, putekļi, netīri trauku un vēl un vēl un vēl.... A mājā vienmēr ir ko darīt. Kā izteicās mans vīra tēvs, privātmājā tiklīdz kaut ko esi pabeidzis vienu darbu, otrs jau gaida. Vārdu sakot - darbs darbu dzen. Protams, var jau darbus pārdalīt (malku zāģē vīrs, skalda sieva), bet nu nezinu gan.... Un tagad sapratu, ka mēs paši sev darbu atrodam, es tam esmu ideāls piemērs - varētu jau neaudzēt tos tomātus - aizej uz veikalu un nopērc - izpaliktu i tā sēšana, i piķēšana, i laistīšana, i ražas novākšana un pa burkām bakstīšana. Tāpat arī ar vistām - baigi vajaga - aizej uz veikalu un nopērc tās olas, bet nē - gribās savas, pašu. Arī tie fazāni - būtībā jau nafig viņus nevajaga, bet gribās fazānu mājās - fazānu cepetis ir dikti garda manta. Un tā tas aiziet... kā lavīna no kalna. Gribās to, gribās šito - un galu galā - kāpēc gan ne, ja mēs to varam atļauties - i laika ziņā, i teritorijas ziņā. Ko tad es no rīta darītu, ja nebūtu jāiet tās vistas barot? Da neko - sēdētu un truli lūrētu tv, vai nīktu netā.Vai varbūt strādātu.... A tā ir nepieciešamība izlīst no mājas :)  Tā ka - katrs savas laimes kalējs un visas mūsu darbības ir atkarīgas no mūsu vēlmēm un iespējām.

Un šodien ir mūsu attiecību legalizācijas 2 gadu jubileja.

 


(20 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]papalisij
Date:14. Septembris 2007 - 09:31

:)...

(Link)
.. iesveiciens..:))
From:[info]bumsis
Date:14. Septembris 2007 - 09:40
(Link)
Gratulācijas!
[User Picture]
From:[info]zum
Date:14. Septembris 2007 - 09:42
(Link)
Bučas visiem jums! Fazāni, tas gan ir kruta!
[User Picture]
From:[info]amanita
Date:14. Septembris 2007 - 09:46
(Link)
sveiciens! :)
[User Picture]
From:[info]maans
Date:14. Septembris 2007 - 09:47
(Link)
Sveikumi!
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:14. Septembris 2007 - 09:52
(Link)
agree 100%, labs puksts ;). Un apsveicu piedevām!
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:14. Septembris 2007 - 09:59
(Link)
Apsveicu :))
[User Picture]
From:[info]krii
Date:14. Septembris 2007 - 10:02
(Link)
Hmmmm... Un kāpēc vīrietis nevarētu to pašu: "ikdienas mājas solis, ēst, drēbes, putekļi, netīri trauku un vēl un vēl un vēl.... "?:)
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:14. Septembris 2007 - 10:08
(Link)
Varētu, bet parasti jau tā nav, jo sabiedrība mīl dalīt lomās darbus.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:14. Septembris 2007 - 10:37
(Link)
...kas sanāk drusku netaisnīgi, jo remonts mājās ir tikai ik pa n gadiem, krāni/podi/izlietnes jāmaina tikpat reti, spuldzīšu ieskrūvēšana un plauktiņu pienaglošana ir aktuāla pāris reizes gadā. Savukārt ēst gribas un trauki jāmazgā katru dienu, putekļi jāslauka un veļa jāmazgā vairākas reizes nedēļā.
Tāpēc man vienmēr licies, ka pilnu darba dienu strādājošiem abiem cilvēkiem būtu arī abiem jāiesaistās mājsaimniecībā. Citādi nav godīgi.
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:14. Septembris 2007 - 10:46
(Link)
tāda tā dzīve tai pilsētā ;)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:14. Septembris 2007 - 11:36
(Link)
Dzīvokļiedzīvotāja viedoklis :) Lauku mājā nav brīža, kad nekas nebūtu jādara. Ja nav pašai mājai (kas reti gadās, sevišķi, ja māja vairs nav jauna), tad dārzam, celiņiem, apstādījumiem, pagrabam, malkai utt.
Un nekur jau netika teikts, ka vīrietis neuzņemas kādu darbu, ko mēdz uzskatīt par sieviešu darāmo. Mūsu mājā, piemēram, sieva traukus mazgā tikai dažreiz.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:14. Septembris 2007 - 12:17
(Link)
Taisnība, jā!:) Bet runa jau bija tieši par pilsētas dzīvokļa iemītniekiem.:)
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:14. Septembris 2007 - 12:21
(Link)
jā, bet kontekstā "vīri dara vīru darbus" savukārt "sievas dara sievu darbus".
[User Picture]
From:[info]krii
Date:14. Septembris 2007 - 16:26
(Link)
Es akurāt gribēju teikt, ka laukos vai ārpilsētas savrupmājā varbūt ir nošķirami vīru un sievu darbi, bet pilsētas dzīvoklī - nē.

Es dzīvoju viena pilsētas dzīvoklī, un vajadzību pēc vīrieša fiziskā spēka saimniecībā man ir nācies izjust divas reizes - mēbeles saliekot.:)
Tā ka vīrietis, kurš darītu tikai "vīriešu darbus" man faktiski nozīmētu mana ikdienas mājassoļa dubultošanu katru dienu un reālu atbalstu divreiz gadā.:) Nejēdzīgi, vai ne?:)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:14. Septembris 2007 - 12:31
(Link)
Mhm, laikam gan :D
From:[info]diana
Date:14. Septembris 2007 - 10:33
(Link)
Sumināti!
Jums ir vistas un fazāni?! Vai jūs, kad ņēmāt, pratāt ar tiem darboties? Ko jūs darāt, kad jākauj? Kur jūs tos putnus turat? Man arī gribas savas olas...
[User Picture]
From:[info]angel_girl
Date:14. Septembris 2007 - 10:45
(Link)
Nu, fazāni vēl ir tikai plāns, bet būs. Vistas gan ir. Kad mēs ņēmām mēs ne velna nepratām - tāpēc arī paņēmām jau pusaugu vistas un mums iedāvināja gaili. Ar pusaugu vistu vienkārši - galvenais pabarot un ūdeni iedot. Kad jākauj - vēl jau nav jākauj, bet kad būs, tad arī kaus - tam jau tie putni paredzēti. Mums ir pagrabs, kas ir pārtaisīts par vistu māju(pagrabs ne tāds, kā mēs parasti saprotam, bet kā jau laukos). Vazājas pa dienu riņķī. Būtu tu nedaudz tuvāk varētu Tev tās olas sagādāt - mājās ir ap 45 olām - varēs cept 4 biskvīta tortes un vēl radiem sadot līdzi. Bet vispār, nemaz jau tik tālu jūs no mums neesat :)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:14. Septembris 2007 - 11:38
(Link)
Un sveicieni ar :D
[User Picture]
From:[info]zubiite
Date:14. Septembris 2007 - 13:33
(Link)
apsveiciens!

> Go to Top
Sviesta Ciba