andza_arrdh ([info]andza_arrdh) rakstīja,
@ 2008-01-16 12:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Video recenzija
Man pirmais eksperiments spēļu video recenziju veidošanā ir pieejams aplūrēšanai.

Galu galā tekstus lasīt patīk ne visiem, bet video žūrēt ir gatavs katrs otrais.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]her_crow
2008-01-16 12:46 (saite)
ļoti labi pirmajai reizei. man patika. ir gan daži sīkumi, pie kuriem vajag piestrādāt - pauzes drusku neveiklas, balss kvalitāti varētu gribēt labāku utt. bet nu cerams, ka šitā lieta aizies :)

(Atbildēt uz šo)


[info]andza_arrdh
2008-01-16 13:49 (saite)
Nu jā, daļa kvalitātes gāja zudībā cīnoties ar kodekiem un formātiem, kuriem maitām ir tendence uzvarēt.

(Atbildēt uz šo)


[info]her_crow
2008-01-16 14:02 (saite)
nū, mana pieredze rāda, ka vislabākie ir wmv un mpeg gan kvalitātes, gan izmēra ziņā. ir dažādi knifi un stiķi, ar kuriem varu padalīties, ja tev ir interese.

(Atbildēt uz šo)


[info]andza_arrdh
2008-01-16 14:12 (saite)
Wmv formāts man ir obligāts, jo to ņem pretī visādi youtubeveidīgie (kamēr nav uztaisīta Netgames sava videokonsole). Bet man ir tāda problēma, ka pēc tam vajag pievienot logo, tāpēc jāmet līkums caur virtualdub, kurš maita tikai avi seivo. Attiecīgi tur tāds neliels čakars. Bet knifi un triki, protams, interesē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]her_crow
2008-01-16 15:09 (saite)
virtualdubs tiešām domāts tikai vienai lietai - nokodēt avi. tev vajag pāriet uz Adobes AfterEffects, kurš seivo praktiski jebkādā formātā un ir spējīgs arī uzlikt logo pa virsu.
piemēram, ja tu montē ar Premiere, tad norenderē visu kā nekodētu avi, tad iemet to gigantisko avi afterefektos, uzliec logo un renderē kā wmv, mpeg vai mov. visus šitos youtube ņem pretī.
wmv renderēšanas ABC priekš youtubes -
1. uzliec konstanto bitreitu 1,4 - 2,0
2. izmanto kādu labu audio kodeksu (šiem nosaukumus tiešām neatminos no galvas), vai vari pat vispār audio nekodēt, ja tevi apmierina apmēram +40Mb faila izmērā.
3. video resaizo uz 500-600 pikseļiem platumā (ar to pilnīgi pietiek arī fullscreenam)

bet ja tu montē ar moviemakeru, tad iesaku nopietni apsvērt pāriet uz kādu citu softu - avid vai premiere.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]andza_arrdh
2008-01-16 15:22 (saite)
Vispār esmu premieres lietotājs, taču nesen iepazinos ar movie makeri un zināmā mērā nopriecājos par tā eleganto (lai arī brīžam pārāk ierobežojošo) vienkāršību (jaunākā premiere mani nokaitināja ar sadirsti komplicēto interfeisu, kura dēļ mēs ar Ernestu vai Kamazu kādu stundu meklējām, kā var pieregulēt skaļumu audioceliņam). Attiecīgi šis gabals tapa tajā.

Taču vispār būs jāatgriežas pie premieres un jāapgūst afterefekti.

Anyway, paldies par padomiem!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virus
2008-01-16 17:49 (saite)
Man patika, tiešām.

(Atbildēt uz šo)


[info]zive_
2008-01-16 21:30 (saite)
Mna liekas ka taas pauzes nav vajadziigas. Taas sho recenziju padara garaaku un taadu kaa leenaaku... njemot veeraa ka atstarpes starp pauzeem ir gandriiz tik garas kaa pashas pauzes man liekas ka bez vinjaam toch var iztikt. Ja shii recenzija buutu krietni garaaka tad pauzes buutu ok.

p.s. Tev balss shausmiigi suasa izklausaas, kad meeigjini runaat skaidri un saprotami. Varbuut nevajag censties tik ljoti saprotami runaat, tev taapat ir viegli uztverams runas stils.

(Atbildēt uz šo)


[info]andza_arrdh
2008-01-16 21:33 (saite)
Tb, padoms ir nemēģināt runāt saprotami?
Nē, nu moška taisnība, lai gan pēc tam klausoties katrs gļuks drausmīgi duras ausīs. Anyway, par tām pauzēm vēl daži izteicās, tā kā to ir vērts apsvērt.

(Atbildēt uz šo)


[info]darkjedi
2008-01-16 23:47 (saite)
Par kādām pauzēm iet runas? Tipa kur parāda, ka tagad runa ies runa par gameplay, tagad par sižetu u.t.t.? Ja tā, tad vajag atstāt gan. Es esmu gana dumjš un domāju daļa citu klausītāju arī, lai patiktu, ka ielej kā ar karoti mutītē par ko tieši tagad ies runa. Uzsvarus par to ko ies runa vajag likt. Tas prasa mazāku koncentrēšanos un uzmanību no skatītāja. Skatītājam nav jānodarbina smadzenes ar domu ''par ko pie visiem velniem tagad vervelē Andza?'', bet gan viņš jau zin, ka vervelēšana ir gameplay aprakstīšana un var nodabināt sevi apraksta uztveršanai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zive_
2008-01-17 11:05 (saite)
Taadaa gadiijumaa apstaastiem par shiim teemaam jaabuut garaakiem, jo taas pauzes ir gandriiz tik pat garas kaa pashi apstaasti. ja apstaasti paliek garaaki tad arii tas video paliek riktiigi garaaks utt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]andza_arrdh
2008-01-17 12:39 (saite)
Tas ir dīvaini, ka tev liekas, ka pauzes ir garākas par apstāstiem. Katras pauzes (izņemot pirmo un pēdējo) garums ir 7 sekundes. Sākumā laikam bija 15 un beigās tik pat. Bez intro un outro ir 5 pārejas. 5 x 7 + 2 x 15 = 1 min 5 sekundes. Kopējais filmiņa garums ir 8 ar pus minūtes. Tātad mums ir 1 min 5 s pret 7 min 25 s. Manuprāt, tas nav nekas kritisks, un tajā pašā gametrailers, no kurienes nošpikoju ideju, paši apskati nereti ir īsāki un iespraudumi manāmi garāki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]her_crow
2008-01-17 12:54 (saite)
pārejas ir okei. šķiet, ka cilvēki domā tās pauzes, kuras tu ieturi runājot. uz escapist ātrrunāšanu gan iziet varbūt nevajag, bet kaut kā vajag tomēr runāt ātrāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]andza_arrdh
2008-01-17 17:43 (saite)
Wow, tas ir interesanti. To būs jāpamēģina, jo es visu laiku baidos, vai nerunāju pārāk ātri un nesaprotami. Mans pirmais ierunātais variants bija vēl lēnāks un artikulētāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?