analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2009-08-11 11:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es saprotu kaapeec man koleegji ir no Namiibijas, Venecueelas, Lietuvas, Ukrainas un Baltkrievijas. Tur viss ir skaidrs - ja nav iespeeju dziivot normaala cilveeka dziivi savaa valstii, tad jaabrauc vien ir prom. Es pat speeju saprast tos itaaljus, kas te brauc straadaat. Bet mums te ir kaadi 4 vaacieshi. Nu bljadz, vot ko te dara vaacieshi? Un tad ir vispaar interesanti, a kaa vinjiem ir te dziivot? Nu zina tak jamie, ko vinji ar Londonu dariija WW2 ietvaros un no shiem 4 vaacieshiem trijiem vismaz vecvecaaki bija iesaistiiti holokaustaa un karaa kaa taadaa.

Un kaa vinji te dziivo. Vaacieshi luuk te straadaa, bet principaa vareetu to arii te nedariit, jo par savaam algaam vinji tos dziivokljus netaalu-no-darba-un-protams-centraallondonaa atljauties nevareetu, bet kaut kaa visi vinji taados dziivo un tad skataas uz mani kaa uz nenormaalo, jo man uz darbu ar metro stundu jaabrauc.

Viens no vinjiem ir no Berliines. Jopcik no Berliines. Un vot kas vainas Berliinee, turklaat veel Rietumberliinee.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zintish
2009-08-11 13:21 (saite)
vai tu ierosini, ka visai nācijai jāuzņemās atbildība par 1 personas izdarīto līdz n-tajai paaudzei?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-08-11 13:28 (saite)
pasarg dies', es tikai domaaju, ka jociigai sajuutai vajadzeetu buut tomeer.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zintish
2009-08-11 13:30 (saite)
nez. es diez vai sevi asociātu ar ko tādu tikai ņemot vērā manu etnisko piederību.
līdz ar to sajūta ar būtu tāda pati, kā jebkuram citam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mala
2009-08-11 14:33 (saite)
jēziņ, tu tač to ww2 kaa iemeslu nedomā nopietni?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-08-11 15:40 (saite)
vispaar es domaaju veel radikaalaak.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mala
2009-08-11 17:01 (saite)
lol

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sara
2009-08-11 14:58 (saite)
nu nezinu- es zinu vāciešus, kas IZraelā dzīvo- un kā tad viņiem tur justies? normāli- nafig jābūt vainas apziņai par to, ko izdarīja mans vecvectēvs

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-08-11 15:40 (saite)
bet kad vinjiem paprasa no kurienes vinji ir, tad germany atskan ljoti ljoti klusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sara
2009-08-11 15:48 (saite)
a man personīgi patīk vācieši- un vispār es domāju, ka Eiropa būtu daudz feināka vieta, ja Ādolfs vinnētu WWII. Un tāpēc vāciešiem nav par, ko kaunēties. Un, manuprāt tā iedzītā vainas apziņa arī nekas labs nav, tāpat pēc I WW, vāciešus kaunināja un džeki normāli pieņēma zēnu Hitleru, kas sludināja, ka viņi nav pēdējie sūdi. Tāpat var būt kaut kad tagad- ja eiropa turpinās šito stulbumu. Bet es gan nekur citādu attieksmi pret vāciešiem neesmu manijusi. varbūt kontaktējos ar normāliem cilvēkiem- nezinu. tas man šķiet tāds proletarāta domāšanas veids.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kautskis
2009-08-11 16:24 (saite)
Elementrī. Cilvēki tak var dzīvot kaut kur citur ne tikai ekonomisku apsvērumu dēļ, bet gan tāpēc, ka viņiem vienkārši tur labāk patīk vai viņiem ir piedzīvojumu kāre, vai kas tāds. Lūk, man ir paziņa anglis, kas ilgu laiku (iedomājieties tikai) dzīvoja Latvijā, bet tagad pārvācies uz Somiju — acīmredzot tās ziemeļnieciskās tautas vairāk ķeŗas pie sirds. Viņam tur patīk jūtami labāk nekā Anglijā, lai arī materiālie apstākļi ir pulka spiedīgāki — viņam somu valoda tā īsti vēl nevedas, tāpēc darbu atrast ir krietni grūtāk nekā dzimtajā Anglijā. Bet visviens atpakaļ netaisās.

Un par Vāciju, neņem ļaunā, ir stulba diršana. Jebkuŗai nācijai, ja drusciņ parok, var atrast visādu huiņu. Krievs? Značit okupants, apspiedējs, lopu vagonos stūmējs un uz lēģeŗiem sūtītājs. Žīds? Ahā, zinām, "Parex banka", Soross, visi jūs, maitas, vienādi, iedzīvojaties uz vienkāršo cilvēku nelaimēm. Vācietis? Nu, vispār goes without saying — Hitlers, holokausts, cilvēknīdēji bļe. Anglis? Kā vispār angļi var normāli sarunāties ar kādu no Āfrikas vai Karību salām, koloniālisms, apspiešana, rasisms? Latvieši? A kas Krievijā revolūciju taisīja un kas Latvijā žīdus šāva, ja drīkst apjautāties? Ja šitā turpina, tad itin visiem vajadzētu sēdēt ķiše vodi, ņiže travi.

Bet tā, ja skatās, ko attiecīgie jaunieši dara tagad, nevis iespringst uz pagātni, vāciešiem nu itin nekādi nevajadzētu par sevi kaunēties. Piemēram, visa Eiropas Savienības ekonomika šausmīgi lielā mērā balstās tieši uz Vāciju, tik tālu, ka atsevišķi jaunieši — un visnotaļ pamatoti — eiro dēvē par "Deutschmark by any other name". Katrā ziņā viņiem tagad valsts pastāvēšana nav atkarīga no tā, vai viņiem kāds naudu iedos — drīzāk no viņiem atkarīga ES pastāvēšana.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?