analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2009-04-15 16:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Valsts valodas centra (VVC) Kontroles daļas vadītājs Antons Kursītis ir pārliecināts, ka tas ir tikai pilnīgi normāli, ka informācija autobusa maršrutā no starptautiskās lidostas "Rīga" uz pilsētu pieejama tikai valsts valodā un tūristu dēļ nav jāpiemērojas. “Kāpēc mums jāpiemērojas kaut kādiem itāļu tūristiem? Arī man neviens Itālijā, Vācijā vai kādā citā valstī nesniedz informāciju latviski,” teic A.Kursītis un norāda, ka visbiežāk absolūtais vairākums ārvalstīs arī angliski nerunā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]benis
2009-04-15 16:21 (saite)
Nu vismaz krieviski varētu... Kā draudzīgu žestu, lai uzlabotu attiecības... Varbūt gāze tad būs ar atlaidīti vai kā... Un krieviski jau daudzi saprot...

(Atbildēt uz šo)


[info]komentators
2009-04-15 16:21 (saite)
totāls antons.

(Atbildēt uz šo)


[info]lidzhons
2009-04-15 16:21 (saite)
un vispār var jau arī uz Latviju nebraukt, ja kkas nepatīk!

(Atbildēt uz šo)


[info]lazdu_ragana
2009-04-15 16:44 (saite)
A kur palika tas, ka Latvija vēlas ar tūrismu? That's the way to do it!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]karuna
2009-04-15 17:24 (saite)
Es gan gan Francijā, gan Spānijā, gan Vācijā ar angļu valodu iztiku diezgan labi visos galvenajos tūrisma punktos, kā viesnīcās, autoostās, lidostās, restorānos, dzelzceļa un metro stacijās utt. Par Itāliju nezinu, jo neesmu tur bijis. Nebija jau tā ka visi to angleni labi prastu, bet rakstīta informācija parasti bija nodublēta angliski. Protams, ka angļu valodu prot labi ja puse eiropiešu (par tās līmeni nerunāmim), bet starp tūristiem angļu valodā tomēr ir izplatītākā, turklāt var sniegt informāciju arī citās biežāk lietotajās valodās – vācu, spāņu, franču, itāļu utt.

(Atbildēt uz šo)


[info]karuna
2009-04-15 17:27 (saite)
Frāze "kāpēc jāpiemērojam" ir absolūta padomju gara izpratne. Kāpēc tirgotājam būtu jāpiemērojas pircējam? Lai pērk to, ko tirgotājs uzskata par labu un gaumīgu, un par tādu cenu, kādu vēlas tirgotājs. Un ja pircējs nepiekrīt un nevēlas pirkt, tad jāuzliek viņam sods par nepirkšanu valsts ekonomikas graušanu.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2009-04-15 23:40 (saite)
nu, tiesa, ka ne visur ir angliski visāda informācija, kur nu vēl autobusos. cik no Vācijas atceros, nekas angliski netiek ziņots un nav arī metro utml izlikts.
ir valstis , kur cits alfabēts... un tāpat kaut kā saviem spēkiem jātiek galā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?