_zirgs ([info]_zirgs) rakstīja,
@ 2012-07-30 20:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
jūraszirdziņš
Jā, zirgs salija līdz pēdējai vīlei! Nu, varbūt tikai kāda rūpīgāk slēpta vīle palika sausa un, ziniet, labi ka tā. Nav ko konfūzēt ķermeni un prātu tik ļoti ar lietu.

Lietus, kā zirgs nebija kādu laiku (jeb laiku, kad cītīgi vazājās ar lietussargu)novērojis, ir ar zināmu smaržu un garšu. Nav tā, ka zirgs pārvietotos ar atplēstu muti un ošņātu gaisu, bet šis šoriez bija neizbēgami.
Lietus šodien bija que les huîtres et la mer, jo, pirmkārt, no jūras iegūts distinktīvs aromāts, viegls sāļumiņš un vispārējs atmosfēras notonis, kad pilieniņi izkliedēti pa debesu klajumu, otrkārt no austerēm aizgūts miesīgums jeb pilnīgums - lietus lāses bija treknas un sulīgas, izsita cauri visam, tās bija tādā atdzesētas gaļas jeb, šajā gadījumā, austeres temperatūrā, kā arī lāsēm piemita austeres mīkstās miesas pieskāriena maigums.

Sava journey in da rain zirgs pieturēja ar papīriem pildītā ofisā, kur zirgs laipni palūdz atļauju nekam nepieskarties, ja vien tie nav papīra dvieļi. Bet tie tur nebija.

Un ar kājām ejošais zirgs var pievienoties pasaules steidzīgo autobraucēju nīdēju grupai. Grupa neizceļas ar skaļiem saukļiem vai lozungiem, ja vien tās dalībniekus neinducē kārtīga peļķes šalts viscaur. Tāds eksternāls sapurinājums izrauj snaudošo garu un mudina uz zināmu ekspresivitāti.
Fuck you! Kravas mašīna ar ūber lielajām riepām, fuck you! (Varētu arī ar pakavu pa pakaļu.)
Kādēļ te nedarbojas Ņūtona trešais likums, ko? Tā, ka tieši tik pat lielu, pretēji vērstu šalti tas vadītājs nesaņemtu tūliņ pat atpakaļ?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antons_v
2012-07-31 12:02 (saite)
Tās peļķes šaltis ir neticami dāsnas. Man pat ar velosipēdu braucot ir nācies dabūt "pilnā augumā", turklāt uz tilta, kur vienkārši nav kur pasprukt malā.

Bet kā autobraucējs varu teikt - es parasti mēģinu būt gājējiem draudzīgs, taču ir momenti, kad gribi negribi sanāk ielaist neapbraucamā un parasti arī diezgan dziļā peļķē tieši tajā brīdī, kad gājējs iet tai blakus. Un arī kravenieki tur īpaši neko nevar darīt, jo viņiem vispār gandrīz nav vietas manevriem. Nākas samierināties vai lietot lietussargu kā vairogu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_zirgs
2012-08-02 20:23 (saite)
Skaistums situācijā bija - there were no umbrellas anywhere near... :) Jī hā!

šķiet ir tā, ka ir vairāki scenāriji, kurus var iedalīt pēc 2 parametriem, tos kombinējot. Parametri: pirmkārt, peļķes lielums/dziļums/ūdens daudzums, kas ir vienkārši ir šļaksta potenciālā masa un, otrkārt, auto ātrums.
1) liela peļķe, un auto brauc mežonīgi ātri - šļaksts pilnā augumā ar visu peļķes saturu garantēts. Attieksme no auto - man viss vienalga, jo braucu taču mežonīgi ātri; mans ego mērāms ar spidometru.
2) liela peļķe, bet auto brauc vidēji ātri - šļaksts ir ekvivalenti mazāks, tātad no tā iespējams izvairīties, bet var neveiksmīgā vietā arī panākt 100% rezultātu. Attieksme - esmu steigā, bet varbūt neesmu klaji rupjšs un/vai citi varianti. plaša spektra situācijas. publika var nākt ar tām klajā.
3) liela peļķe, un mazs ātrums - šļaksts ir riteņu augstumā, kas ir likumā atļautais sļaksta pieļaujamais lielums. attieksme - uz ceļa ir arī citi, kam nav metāla sargu, es to respektēju. visi dzīvo laimīgi.
4) maza peļķe, bet liels ātrums - efekts ir spēcīgs šļaksts, bet varbūt ne visā garumā. Attieksme - kas tad tur tāds no tādas mazas peļķītes, nu un, ka puse no bikšu staras ir kā slepja grīdas lupata, tas nekas, ka pat cepure var dabūt savu tiesu - peļķe taču bija maza...
5) maza peļķe, vidējs ātrums - bojājums atkarīgs no tuvuma peļķei, bet var izvairīties. Attieksme - varbūt braucējs cer, ka nekas traks nebūs, tādēļ ir drusku pofig.
6) maza peļķe, un mazs ātrums - efekta nav, ja vien pats nestāvi peļķē. Attieksme - tikai tie labākie vārdi par šādu braucēju, kas iedomājas, ka ir arī citi,īpaši vēl, ja braucējs samazina ātrumu pat pie mazas peļķes.
Jā, jā, zirgs saprot, ka neies jau pie katra mazākā slapjuma mest nost ātrumu, bet gan jau ka var realizēt low damage stratēģiju.

BTW - zirgam tika situācijas 1 un 2 kombinācija... Jī hā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?