putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2023-01-07 21:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
upē uz gada nomaiņu pacēlās līmenis gandrīz par diviem metriem, applūda pretējā krasta palienu pļava un strauji atnākušais sals to pārvērta slidotavā.
pāris rītus pa logu vēroju puišeļus slidināmies, šodien aizņēmos slidas un devos pār laipām ekspotīcijā.
izrādās, slidot mācēt var aizmirst, piecas minūtes, piecēlusies kājās, mēģināju saprast, kā pa sasalušajiem kukuržņiem un slīpo ledus nogāzi lai tiek līdz apsolījumam, daudz maz gludai ledus virsmai. iztiku bez mešanās rāpus, aizklunkurēju. bērnībā laukos uzvilkām mājās slidas un uz attālo mārku cirtām, ka nemetas. noslidojušies līdz pārsalušām, krampjainām pēdām.
izrādās, slidot mācēt var atkal lēnām atminēties.
izrādās, joprojām slidas ir tikpat neērts izstrādājums, bet dod smaidīt līdz ausīm


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2023-01-07 21:52 (saite)
Visur kur staigāju grāvjos un upēs ledus iegāzies, jo ūdens līmenis nokritis par 0.5-1.5m. Vietām pat ir ledus renes ar slīpiem ledus plākšņu krastiem un taisnu apakšu, kas par plānu cilvēka svaram, diezgan bīstama kombinācija kur ielūzt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2023-01-07 22:10 (saite)
pie mums šobrīd no augstākā punkta līmenis nokrities 37 cm. vietumis ledus uz pļavas ir ieliecies, bet maksimums, kurā ielūzt, ir zem ceļgala.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2023-01-08 09:33 (saite)
Lai svinēts katrs sārtvaidzīgais ieraksts! Vakar rādīju Ģ. publicēto slidubildi un uzreiez savajadzējās braukt slidot uz purviem. Neaizbraucām, bet gaņau gan. Un jā, slidas ir ja ne neērtas, tad tajās salst baisi joprojām.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?