putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2020-11-09 19:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es ļoti gribētu reizi dzīvē pasūtīt projektu arhitektam, gan mājas, gan interjera. bet lai sanāktu tāds, kas man nenormāli patīk

/kā man besī meklēt to galdu un krēslus, un vēl būs fakinās lampas.
//par dakšiņām es jau izsapņoju, bet kad jāpērk, vairs neatceros, kur bija un vai tiešām tās ir tās manas sapņu. rezultātā ieiet veikalā un nopērk vienu variantu no trīs piedāvātajiem, bet nē, ne sapņu
///es saprotu, ka šīs ir ļoti nesvarīgas problēmas, bet man visa dzīve tajā estētikā un funkcionalitātē, taustāmajā un telpiskajā


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]milda
2020-11-10 12:12 (saite)
Galvenais saprast un paredzēt, ko nolasa no tā projekta celtnieki. :D Tie parasti ievieš spēcīgas korekcijas. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-11-10 12:19 (saite)
no šī gan es īsti nebaidos. ja arhitekts ir visu labi izdomājis, zina, ko grib un kā to var, un klients ir viņa pusē (arī finansiāli), tad celtnieks nemaz nav tik baiss faktors. stingri gan jāseko procesam.
vai nu arī man gadījušies salīdzinoši jēdzīgi celtnieki.
protams, vienmēr ir atkāpes no iecerētā, ja paliek naudas žēl vai laika, vai ieguldāmās pisnes, bet tas tomēr pasūtītāja lauciņš, izdarīt šīs izvēles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2020-11-10 12:30 (saite)
Es nez. Mana pieredze - izdomāt var visu ko - nav kur un kā un kas to realizē. Vai nu taisi pats vai nu samierinies. Esam tieši no tā tik ļoti noguruši, ka nezinam kā tikt uz priekšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-11-10 12:43 (saite)
tas gan, atrast labu celtnieku arī ir baigais faktors. un laimes spēle. dažkārt paveicas un pat kaut kādā miestā (rīgā un lielākās pilsētās tomēr vairāk cilvēku un izvēļu) atrodi sakarīgu celtnieku, par normālu cenu, viss forši. citreiz tas prasa baigo naudu un pat tad vēl nav droši, ka viss būs pēc tava prāta.
šitā mēs mazo upesmāju uzcēlām divatā, jo šķita, ka atrast te, nezināmā vietā vispār kādu, ātri un vēl tādu, kas izdara visu kā mēs gribam, būs vēl grūtāk. bet laiku un spēku tas tomēr prasīja baiso.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2020-11-10 12:59 (saite)
Un Tu jau zini droši vien - vieni vārti ar šķērsām uztaisīti. Paketi otrādi iepļāvuši. Kungs sabruka, jo nu nav kas viņam izcilā šitos smagumus. Mums ir akūtu vīriešu trūkums ģimenē un kaut kas šitāds ir drāma. Kā tagad vedīs prom pārtaisīt, ta es atkal nezinu. Vienu brīdi jau apsvērām - moš samierināties ar to asimetriju, jo nu viens izcilāt viņš toč vairs neko nevar.
Tad pie viena gaterista tika sarunāti oša koka dēļi. Pavasarī. Nav ne dēļu, ne vairs ceļ telefonu. Labi - sūds, nauda nebija avansā nekāda vēl samaksāta. Dabūs kur citur dēļus. Bet meklējies nu atkal un runā un ņemies. A kaut kad tak vēl pašiem jāstrādā. Un nav tā, ka tie ir atseviški gadījumi. Drīzāk jābrīnās, ka kaut kas notiek gludi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-11-10 13:11 (saite)
jā, par paketi zinu, baigi stulbi un žēl. bet tāds ir tas cilvēku faktors. vārtiem jau šodien bija pakaļ, pārtaisīs un vedīs atpakaļ. jācer tik, ka izlabos nepareizo paketi. :D slikts joks, zinu, zinu. no montāžas kungs atteicās.
uzņēmējdarbība vispār ir viens vienīgs problemsolvings, gan jau jūs paši savos darbos arī to redzat.
oši vispār drīz būs baigais retums, ļoti daudz ošu kaut kādu kaitēkļu vai slimības dēļ iet bojā latvijā (un ne tikai). pagaidām vēl cena it kā ir zem ozola, bet drīz, domājams, būs vai nu baigi dārgi, vai nebūs vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2020-11-10 13:28 (saite)
Par ošiem zinu - ir gauži slikti ar viņiem. Globālās sasilšanas sekas it kā. Nu tur tas gaterists tā kā pats piedāvāja. Nemaz nebijām ieciklējušies uz osi. Bet nu nav.
Nu neko - iztiks ar to pašu priedi vai egli. Vienkārši nav vēl nekā jo solīja, solīja un pazuda. Un tad kungs iegūlās slimnīcā augustā un paši ar no ritma pamatīgi izkritām.

Bet jā - ar cilvēkiem grūti. kaut ko saplānot, izdomāt, saorganizēt - smagi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2020-11-10 13:54 (saite)
a no montāžas atteicās, jo kārbu nav. viņš tik tagad štukos, kā labāk kārbas uztaisīt, kad beidzot redz pašus vārtus. pats, protams, taisīs. un tur lomkas ar sliekšņiem ar viņam kaut kādas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-11-10 14:23 (saite)
jā, kad izstrādājumi redzami dabā un uz tausti, ir vieglāk saprast un izdomāt, ko un kā. ja nu kas, to montāžu var arī vēlāk, kad kārbas gatavas. it kā nekā baigi sarežģīta nav, bet tāpat savi knifi un laikietilpīgi, kā arī tas, ka smagi. montāžas brigāde parasti 3 - 4 būdīgi čaļi rukā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2020-11-10 14:33 (saite)
Jā, viņš jau nopriecājās, ka nebija sācis taisīt tās kārbas. tur kaut kādi centimetri pamainījās citādi ne tā kā sākumā viņš bija ŗēķinājis. Un jā - kad ierauga dabā tad vieglāk saprast. Nu redzēs kā ies ar to vartu likšanu. Varbūt mazā meita sarunās džekus, bet nu līdz tam jātiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-11-16 23:11 (saite)
Gadījumā nevar kaut kad pienākt brīdis, kad dēļus (it īpaši tāda oša) būs lētāk ievest no baltkrievijas, nekā zāģēt pašiem?
Ar masprodukcijas koka durvīm tā ir jau sen, afaik.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?