Tue, Aug. 12th, 2014, 10:50 am

Poll #20141 Jautājums vīriešu dzimtes humanoīdiem
Open to: All, results viewable to: All

Tu proti gatavot ēdienu?

View Answers

Tu par ko MANI uzskati? Ēst gatavošana ir Sievietes Darbs. Es cērtu zivi un kauju mamutus, ibo īsti Vīrieši to vien dara
1 (3.1%)

Ē...nu...es protu uzvārīt ūdeni elektriskā tējkannā. Un paņemt maizes šķēlīti, ja tā ir iepriekš nogriezta. Vai atvērt čipsu paku.
6 (18.8%)

Protu cept kartupeļus. Protu necept kartupeļus. Es jau teicu, ka protu cept kartupeļus?
9 (28.1%)

Cepu, vāru. Nekas īpašs, bet ēst var. Reizēm kotletes sanāk šķidras, vai zupa sakaltusi, bet vēderā viss tāpat sajaucas, vai ne?
20 (62.5%)

Mana paika ir leģendāra! Kurš ir ēdis manu izcilo [blablabla], tas var droši mirt. Es esmu labākais pavārs universā un izklaidējos, iedams uz restorāniem un skaļi ņirgādamies par to lempju gatavotajām samazgām.
9 (28.1%)

Tue, Aug. 12th, 2014, 11:07 am
[info]zirka

sieviešu dzimtes humanoīdi virsrakstus nelasa, atvainojiet

Tue, Aug. 12th, 2014, 11:33 am
[info]unpy

Paika ir mīkstajiem. Glikoze ar c vitamīnu vēnā un b vitamīnu komplekss pakaļā ir pareizas ceļš pretim zelta rudenim.

Tue, Aug. 12th, 2014, 12:57 pm
[info]sirdna

Redzi, pie šādas pieejas cilvēkam vairs nav, ko dirst, bet diršana ir diezgan būtiska cilvēciska bauda. Dzīve tāpat ir grūta, kāpēc atņemt atlikušos priekus?

Tue, Aug. 12th, 2014, 01:10 pm
[info]krazuu

Atļaušos klusiņām patīksmināties par dažu labu kungu pieticīgo kulinārijas prasmju vērtējumu. Bet lai jau nu paliek, ja ne, tad ne, neiešu jau te publiski jūs blamēt, citādi visādas jaunkundzes saskries ciemos un apēdīs man domātos suši, musakas un visus pārējos šmorējumus :D

Tue, Aug. 12th, 2014, 01:45 pm
[info]sirdna

sušņaku sarullēt, cik tur tās mākas! /lepni, jo ir sarullējis vismaz 3 sušus, no kuriem trešais nebija galīgi pēc ķēma/

Tue, Aug. 12th, 2014, 01:53 pm
[info]krazuu

Rullēt, phe, kas ta to nemāk - sušņaku vai gurķi, viss viens. Bet griezt! Sagriezt, lūk, ir īstā māksla! It īpaši, kad jāsagriež tas, ko es uzrullēju. Un tā, lai sanāk arī ēdamā un skatāmā paskatā! Un wasabi ar soju uzmiksēt. Māki!? ;)

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:02 pm
[info]sirdna

ēē...ielej bļodiņā sojas mērci, pieliek klāt vasabi un samaisa?

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:17 pm
[info]krazuu

Nu re nu, un tu vēl saki, ka nemāki gatavot??

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:21 pm
[info]sirdna

8)) tad jau cukura iebēršanu kafijā arī var nosaukt par gatavošanu.

Nujā, toties es dažas reizes sajaucu majonēzi. I neko, es izēdu, man garšoja.

Tue, Aug. 12th, 2014, 04:01 pm
[info]eermaniitis

vasabi jaukšana sojā skaitās baigais nekošers, vasabi jāsmērē virsū, vai jāēd ar karotēm, kā es to daru - baigi garšīgs

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:36 am
[info]ravejsledzejs

+

Tue, Aug. 12th, 2014, 01:56 pm
[info]krazuu

Un, starp citu, pašam arī pārāk pieticīgi vērtējumi! Tb ja esi vairākkārt rullējis sušņaku, tad tas īsti nekvalificējas kā "reizēm kotletes sanāk šķidras, vai zupa sakaltusi", jo sušņakam klāt ķeras tikai Īsti un Drosmīgi Meistari :)

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:12 pm
[info]sirdna

Tas bija sen un tiešām, tikai dažas reizes. Droši vien nezinu visas tās smalkās virtuves nianses, bet uzvārīt rīsus un sarullēt tos desiņā nav daudz dižāka kulinārija par jaunības smilšu kūkām. Drusku jāiemanās, lai pildījumam paliek rūme, un tas ir aptuveni centrā, tas gan. Man neizdevās.

Vot, kurš māk sarullēt kārtaino mīklu, tas ir virtuves virtozaurs. Vai cept milzīgu gaļas kluci un tad pateikt, kad tas ir gatavs. Par visādiem glazētiem burkāniem es i nerunāju. Vai visādi maisīti ēdieni, tur, zupas vai sautējumi, kur vispirms ir jāvāra tas un tikai pēc tam šitas, un tas tikai kopā ar šito, to mans prāts nekad neaptvers.

Un "vāra, kamēr gatavs" tā ir šausmīga frāze. Sliktāk ir tikai "apcep zeltaini brūnus", fu!

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:16 pm
[info]krazuu

Nu ja, nu ja, katram savs. Mana pozīcija arī ir par daudzko teikt 'es nemāku', lai no manis to nesāktu pieprasīt ikdienā /runā sakautrējies ģēnijs/ ;)

Vēl meistarfrāze ir 'pēc garšas' - nu, tur, sāls pēc garšas utt, aaargh!!!!

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:17 pm
[info]sirdna

ā, ar to ir vienkārši - sāli nelieku klāt nemaz.

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:20 pm
[info]krazuu

Sodu, cukuru, cepampulveri, ingveru, korvalolu, nē, kardamonu, jebko.. man jāzin, cik konkrēti kaut vai pusgramos vai mililitros. A ko nozīmē 'pēc garšas'? Kam pēc kā tad būtu jāgaršo? Kā var saprast, ja ēdienu taisa pirmo reizi?
Bet īstenībā tā raksta tikai kaut kādi wannabe amatieri-kulināri, kas grib līdzināties kaut kādiem pārgudriem virtuves guru. Īstie Meistari māk uzrakstīt un paskaidrot visu ļoti saprotami, skaidri un vienkārši.

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:23 pm
[info]sirdna

mhm, ir receptes, kuras rada tieksmi dziedāt uz krāsmatām komiskas dziesmiņas. Sacīsim "2 paciņas biezpiena". Pie tādām frāzēm kulturālās kompānijās uzreiz met ar hanteli.

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:25 pm
[info]krazuu

"Pie tādām frāzēm kulturālās kompānijās uzreiz met ar hanteli" = +11!

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:40 am
[info]ravejsledzejs

tas ir kā gramos un millilitros? garšvielas! tas ko man ķēķī butu aptiekas svari jāievieš?! aļo garaž! cilvēkam ir pirksti un sauja un kā reizi garšvielas nosaukums pasaka priekšā kuru ķepas daļu lietot klāt piešaušanai. viss takš ir eļementarno.

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:48 am
[info]krazuu

Viss sanāk tāds ļoti ļoti aptuvens, jo sauja katram citāda.
Šķipsna +/- varētu būt vienāda, bet arī tomēr atšķiras vai ņem smalki pirkstiņi vai rihtīgi stumbeņi.
Vēl, protams, ir mērvienība 'naža gals'. Aptuvenā masa ir nojaušama, bet arī ļoti atšķirīga - kādi nu kuram tie naži un kādi kuram tie gali.
Bet zin, kas mulsina visvairāk - 'uz aci'! Piemēram, desertos, pūdercukuru vai kakao uz aci! Pašam tev kakao uz aci! Un piedevās ar āmuru pa pieri!

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:58 am
[info]ravejsledzejs

edz, tāpēc vajag ķēķī padarboties. un katru dienu. pēc katras garšvielas pievienošanas noprovēt, tā nokalibrējot savas ekstremitātes parametrus ar ar pavārgrāmatas "pēc garšas" devu

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:05 pm
[info]krazuu

Nav tava suņa daļa, cik es bieži virtuvē darbojos un ar cik garšvielām. Te ir runa par elementāru sapratni.
Elementāri - tu zini kaut ko garšīgu, padalies ar recepti, es atrodu un gribu pamēģināt. Un tur priekšā trahbabah kautkastur pēc garšas vai uz aci. Jaukumiņ, kā, tavuprāt, es varu ielīst tavā ādā un zināt, kam tur pēc kā ir jāgaršo?!?!

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:20 pm
[info]ravejsledzejs

ķēķis ir māksla nevis analītiskā ķīmija, kur viss uz miligramiem!

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:24 pm
[info]krazuu

Protama lieta, ka māksla, tur es tev piekrītu.
Tāpēc es vēlos, lai tur ir kaut kas baudāms nevis aptuvens, sagramstīts un no pabirām samīcīts.

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:39 pm
[info]ravejsledzejs

nu no pabirām arī sanāk māksla, ja kas.

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:45 pm
[info]krazuu

Māksla uz aci un uz garšu :D

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:33 am
[info]ravejsledzejs

vispār sievišķus ķēķī laist nedrīkst. tādas šausmas gatavo!