|
Tue, Aug. 12th, 2014, 10:50 am
Poll #20141 Jautājums vīriešu dzimtes humanoīdiem
Open to: All, results viewable to: AllTu proti gatavot ēdienu? View AnswersTu par ko MANI uzskati? Ēst gatavošana ir Sievietes Darbs. Es cērtu zivi un kauju mamutus, ibo īsti Vīrieši to vien dara 1 (3.1%) Ē...nu...es protu uzvārīt ūdeni elektriskā tējkannā. Un paņemt maizes šķēlīti, ja tā ir iepriekš nogriezta. Vai atvērt čipsu paku. 6 (18.8%) Protu cept kartupeļus. Protu necept kartupeļus. Es jau teicu, ka protu cept kartupeļus? 9 (28.1%) Cepu, vāru. Nekas īpašs, bet ēst var. Reizēm kotletes sanāk šķidras, vai zupa sakaltusi, bet vēderā viss tāpat sajaucas, vai ne? 20 (62.5%) Mana paika ir leģendāra! Kurš ir ēdis manu izcilo [blablabla], tas var droši mirt. Es esmu labākais pavārs universā un izklaidējos, iedams uz restorāniem un skaļi ņirgādamies par to lempju gatavotajām samazgām. 9 (28.1%) Tue, Aug. 12th, 2014, 01:10 pm krazuu
Atļaušos klusiņām patīksmināties par dažu labu kungu pieticīgo kulinārijas prasmju vērtējumu. Bet lai jau nu paliek, ja ne, tad ne, neiešu jau te publiski jūs blamēt, citādi visādas jaunkundzes saskries ciemos un apēdīs man domātos suši, musakas un visus pārējos šmorējumus :D Tue, Aug. 12th, 2014, 01:45 pm sirdna
sušņaku sarullēt, cik tur tās mākas! /lepni, jo ir sarullējis vismaz 3 sušus, no kuriem trešais nebija galīgi pēc ķēma/ Tue, Aug. 12th, 2014, 01:53 pm krazuu
Rullēt, phe, kas ta to nemāk - sušņaku vai gurķi, viss viens. Bet griezt! Sagriezt, lūk, ir īstā māksla! It īpaši, kad jāsagriež tas, ko es uzrullēju. Un tā, lai sanāk arī ēdamā un skatāmā paskatā! Un wasabi ar soju uzmiksēt. Māki!? ;) Tue, Aug. 12th, 2014, 02:02 pm sirdna
ēē...ielej bļodiņā sojas mērci, pieliek klāt vasabi un samaisa? Tue, Aug. 12th, 2014, 02:17 pm krazuu
Nu re nu, un tu vēl saki, ka nemāki gatavot?? Tue, Aug. 12th, 2014, 02:21 pm sirdna
8)) tad jau cukura iebēršanu kafijā arī var nosaukt par gatavošanu. Nujā, toties es dažas reizes sajaucu majonēzi. I neko, es izēdu, man garšoja. Tue, Aug. 12th, 2014, 04:01 pm eermaniitis
vasabi jaukšana sojā skaitās baigais nekošers, vasabi jāsmērē virsū, vai jāēd ar karotēm, kā es to daru - baigi garšīgs Tue, Aug. 12th, 2014, 01:56 pm krazuu
Un, starp citu, pašam arī pārāk pieticīgi vērtējumi! Tb ja esi vairākkārt rullējis sušņaku, tad tas īsti nekvalificējas kā "reizēm kotletes sanāk šķidras, vai zupa sakaltusi", jo sušņakam klāt ķeras tikai Īsti un Drosmīgi Meistari :) Tue, Aug. 12th, 2014, 02:12 pm sirdna
Tas bija sen un tiešām, tikai dažas reizes. Droši vien nezinu visas tās smalkās virtuves nianses, bet uzvārīt rīsus un sarullēt tos desiņā nav daudz dižāka kulinārija par jaunības smilšu kūkām. Drusku jāiemanās, lai pildījumam paliek rūme, un tas ir aptuveni centrā, tas gan. Man neizdevās. Vot, kurš māk sarullēt kārtaino mīklu, tas ir virtuves virtozaurs. Vai cept milzīgu gaļas kluci un tad pateikt, kad tas ir gatavs. Par visādiem glazētiem burkāniem es i nerunāju. Vai visādi maisīti ēdieni, tur, zupas vai sautējumi, kur vispirms ir jāvāra tas un tikai pēc tam šitas, un tas tikai kopā ar šito, to mans prāts nekad neaptvers. Un "vāra, kamēr gatavs" tā ir šausmīga frāze. Sliktāk ir tikai "apcep zeltaini brūnus", fu! Tue, Aug. 12th, 2014, 02:16 pm krazuu
Nu ja, nu ja, katram savs. Mana pozīcija arī ir par daudzko teikt 'es nemāku', lai no manis to nesāktu pieprasīt ikdienā /runā sakautrējies ģēnijs/ ;) Vēl meistarfrāze ir 'pēc garšas' - nu, tur, sāls pēc garšas utt, aaargh!!!! Tue, Aug. 12th, 2014, 02:17 pm sirdna
ā, ar to ir vienkārši - sāli nelieku klāt nemaz. Tue, Aug. 12th, 2014, 02:20 pm krazuu
Sodu, cukuru, cepampulveri, ingveru, korvalolu, nē, kardamonu, jebko.. man jāzin, cik konkrēti kaut vai pusgramos vai mililitros. A ko nozīmē 'pēc garšas'? Kam pēc kā tad būtu jāgaršo? Kā var saprast, ja ēdienu taisa pirmo reizi? Bet īstenībā tā raksta tikai kaut kādi wannabe amatieri-kulināri, kas grib līdzināties kaut kādiem pārgudriem virtuves guru. Īstie Meistari māk uzrakstīt un paskaidrot visu ļoti saprotami, skaidri un vienkārši. Tue, Aug. 12th, 2014, 02:23 pm sirdna
mhm, ir receptes, kuras rada tieksmi dziedāt uz krāsmatām komiskas dziesmiņas. Sacīsim "2 paciņas biezpiena". Pie tādām frāzēm kulturālās kompānijās uzreiz met ar hanteli. Tue, Aug. 12th, 2014, 02:25 pm krazuu
"Pie tādām frāzēm kulturālās kompānijās uzreiz met ar hanteli" = +11! Wed, Aug. 13th, 2014, 11:40 am ravejsledzejs
tas ir kā gramos un millilitros? garšvielas! tas ko man ķēķī butu aptiekas svari jāievieš?! aļo garaž! cilvēkam ir pirksti un sauja un kā reizi garšvielas nosaukums pasaka priekšā kuru ķepas daļu lietot klāt piešaušanai. viss takš ir eļementarno. Wed, Aug. 13th, 2014, 11:48 am krazuu
Viss sanāk tāds ļoti ļoti aptuvens, jo sauja katram citāda. Šķipsna +/- varētu būt vienāda, bet arī tomēr atšķiras vai ņem smalki pirkstiņi vai rihtīgi stumbeņi. Vēl, protams, ir mērvienība 'naža gals'. Aptuvenā masa ir nojaušama, bet arī ļoti atšķirīga - kādi nu kuram tie naži un kādi kuram tie gali. Bet zin, kas mulsina visvairāk - 'uz aci'! Piemēram, desertos, pūdercukuru vai kakao uz aci! Pašam tev kakao uz aci! Un piedevās ar āmuru pa pieri! Wed, Aug. 13th, 2014, 11:58 am ravejsledzejs
edz, tāpēc vajag ķēķī padarboties. un katru dienu. pēc katras garšvielas pievienošanas noprovēt, tā nokalibrējot savas ekstremitātes parametrus ar ar pavārgrāmatas "pēc garšas" devu Wed, Aug. 13th, 2014, 12:05 pm krazuu
Nav tava suņa daļa, cik es bieži virtuvē darbojos un ar cik garšvielām. Te ir runa par elementāru sapratni. Elementāri - tu zini kaut ko garšīgu, padalies ar recepti, es atrodu un gribu pamēģināt. Un tur priekšā trahbabah kautkastur pēc garšas vai uz aci. Jaukumiņ, kā, tavuprāt, es varu ielīst tavā ādā un zināt, kam tur pēc kā ir jāgaršo?!?! Wed, Aug. 13th, 2014, 12:20 pm ravejsledzejs
ķēķis ir māksla nevis analītiskā ķīmija, kur viss uz miligramiem! Wed, Aug. 13th, 2014, 12:24 pm krazuu
Protama lieta, ka māksla, tur es tev piekrītu. Tāpēc es vēlos, lai tur ir kaut kas baudāms nevis aptuvens, sagramstīts un no pabirām samīcīts. |