Tue, Aug. 12th, 2014, 10:50 am

Poll #20141 Jautājums vīriešu dzimtes humanoīdiem
Open to: All, results viewable to: All

Tu proti gatavot ēdienu?

View Answers

Tu par ko MANI uzskati? Ēst gatavošana ir Sievietes Darbs. Es cērtu zivi un kauju mamutus, ibo īsti Vīrieši to vien dara
1 (3.1%)

Ē...nu...es protu uzvārīt ūdeni elektriskā tējkannā. Un paņemt maizes šķēlīti, ja tā ir iepriekš nogriezta. Vai atvērt čipsu paku.
6 (18.8%)

Protu cept kartupeļus. Protu necept kartupeļus. Es jau teicu, ka protu cept kartupeļus?
9 (28.1%)

Cepu, vāru. Nekas īpašs, bet ēst var. Reizēm kotletes sanāk šķidras, vai zupa sakaltusi, bet vēderā viss tāpat sajaucas, vai ne?
20 (62.5%)

Mana paika ir leģendāra! Kurš ir ēdis manu izcilo [blablabla], tas var droši mirt. Es esmu labākais pavārs universā un izklaidējos, iedams uz restorāniem un skaļi ņirgādamies par to lempju gatavotajām samazgām.
9 (28.1%)

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:20 pm
[info]krazuu

Sodu, cukuru, cepampulveri, ingveru, korvalolu, nē, kardamonu, jebko.. man jāzin, cik konkrēti kaut vai pusgramos vai mililitros. A ko nozīmē 'pēc garšas'? Kam pēc kā tad būtu jāgaršo? Kā var saprast, ja ēdienu taisa pirmo reizi?
Bet īstenībā tā raksta tikai kaut kādi wannabe amatieri-kulināri, kas grib līdzināties kaut kādiem pārgudriem virtuves guru. Īstie Meistari māk uzrakstīt un paskaidrot visu ļoti saprotami, skaidri un vienkārši.

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:23 pm
[info]sirdna

mhm, ir receptes, kuras rada tieksmi dziedāt uz krāsmatām komiskas dziesmiņas. Sacīsim "2 paciņas biezpiena". Pie tādām frāzēm kulturālās kompānijās uzreiz met ar hanteli.

Tue, Aug. 12th, 2014, 02:25 pm
[info]krazuu

"Pie tādām frāzēm kulturālās kompānijās uzreiz met ar hanteli" = +11!

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:40 am
[info]ravejsledzejs

tas ir kā gramos un millilitros? garšvielas! tas ko man ķēķī butu aptiekas svari jāievieš?! aļo garaž! cilvēkam ir pirksti un sauja un kā reizi garšvielas nosaukums pasaka priekšā kuru ķepas daļu lietot klāt piešaušanai. viss takš ir eļementarno.

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:48 am
[info]krazuu

Viss sanāk tāds ļoti ļoti aptuvens, jo sauja katram citāda.
Šķipsna +/- varētu būt vienāda, bet arī tomēr atšķiras vai ņem smalki pirkstiņi vai rihtīgi stumbeņi.
Vēl, protams, ir mērvienība 'naža gals'. Aptuvenā masa ir nojaušama, bet arī ļoti atšķirīga - kādi nu kuram tie naži un kādi kuram tie gali.
Bet zin, kas mulsina visvairāk - 'uz aci'! Piemēram, desertos, pūdercukuru vai kakao uz aci! Pašam tev kakao uz aci! Un piedevās ar āmuru pa pieri!

Wed, Aug. 13th, 2014, 11:58 am
[info]ravejsledzejs

edz, tāpēc vajag ķēķī padarboties. un katru dienu. pēc katras garšvielas pievienošanas noprovēt, tā nokalibrējot savas ekstremitātes parametrus ar ar pavārgrāmatas "pēc garšas" devu

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:05 pm
[info]krazuu

Nav tava suņa daļa, cik es bieži virtuvē darbojos un ar cik garšvielām. Te ir runa par elementāru sapratni.
Elementāri - tu zini kaut ko garšīgu, padalies ar recepti, es atrodu un gribu pamēģināt. Un tur priekšā trahbabah kautkastur pēc garšas vai uz aci. Jaukumiņ, kā, tavuprāt, es varu ielīst tavā ādā un zināt, kam tur pēc kā ir jāgaršo?!?!

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:20 pm
[info]ravejsledzejs

ķēķis ir māksla nevis analītiskā ķīmija, kur viss uz miligramiem!

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:24 pm
[info]krazuu

Protama lieta, ka māksla, tur es tev piekrītu.
Tāpēc es vēlos, lai tur ir kaut kas baudāms nevis aptuvens, sagramstīts un no pabirām samīcīts.

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:39 pm
[info]ravejsledzejs

nu no pabirām arī sanāk māksla, ja kas.

Wed, Aug. 13th, 2014, 12:45 pm
[info]krazuu

Māksla uz aci un uz garšu :D