pajautaa

gliemeži

« previous entry | next entry »
Nov. 16., 2009 | 10:53 am
posted by: nezin in pajautaa

ko īri dara ar Latvijas mazajiem (!!) gliemežiem - pieļauju, ka ēd - bet kādā receptē, un vai tā delikatese?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

from: anonīmiķis
date: Nov. 16., 2009 - 10:57 am
#

nu kas tas ir, ka visu grib apēst?

Atbildēt | Diskusija


from: anonīmiķis
date: Nov. 16., 2009 - 10:59 am
#

bads!

Atbildēt | Iepriekšējais


Edgars

from: [info]daysleeper
date: Nov. 16., 2009 - 11:46 am
#

man bija tāds pats jautājums pēc filmas Bēgums noskatīšanās, kaut kā palaidu garām, kurā brīdī viņi izskaidroja šo faktu, tikai redzēju, ka viņi tur nemaņā vāca tos gliemežus.

Atbildēt


from: [info]pieninjsh
date: Nov. 16., 2009 - 12:42 pm
#

Esmu pa ausu galam dzirdējis no viena visēdāja, kurš pat upes gliemenes ēd.. ka...
Latvijā visu veidu gliemeži ir ēdami un garšīgi.
A tie maziņie, kuriem ir melns ķermenis, esot pāris dienas jāliek dzīvi miltos padzīvoties. lai tjipa sēdas tos miltus, izvada laukā savas zemes/trūdas maisījumu.. pie reizes iegūstot pildījumu.
Pēc tam pēc katra ieskatiem, cept, vārīt vai vītināt. Esmu pagaršojis vītinātu (iesmērēja nezinot alus dzeršanas pasākumā), kopā ar alu garšoja tīri OK.

Atbildēt


Shelly

from: [info]shelly
date: Nov. 16., 2009 - 01:02 pm
#

Jāatzīst, nepazīstu nevienu, kas ķetu pļavā gliemežus un locītu jamos iekšā. Tad jau labāk paliksim pie tā, ka latvieši ēd sēnes!

Atbildēt


pupturis

from: [info]pupturis
date: Nov. 16., 2009 - 08:44 pm
#

baro vistām.

Atbildēt


from: [info]antireality
date: Nov. 20., 2009 - 07:09 pm
#

cik saprotu , tad ēd tikai vīna gliemežus , bet mazie esot negaršīgi un var pat izraisīt kuņģa protestus vieglas saindēšanās formā. bet labāk painteresējies kādās adekvātās kulinārijas www , jo esmu diletants šajos jautājumos, kā nekā dzīvbūtnes nav ēstas jau sen , sēns tik sēns ir tas laiks...

Atbildēt