pajautaa

gliemeži

« previous entry | next entry »
Nov. 16., 2009 | 10:53 am
posted by: nezin in pajautaa

ko īri dara ar Latvijas mazajiem (!!) gliemežiem - pieļauju, ka ēd - bet kādā receptē, un vai tā delikatese?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

from: [info]pieninjsh
date: Nov. 16., 2009 - 12:42 pm
#

Esmu pa ausu galam dzirdējis no viena visēdāja, kurš pat upes gliemenes ēd.. ka...
Latvijā visu veidu gliemeži ir ēdami un garšīgi.
A tie maziņie, kuriem ir melns ķermenis, esot pāris dienas jāliek dzīvi miltos padzīvoties. lai tjipa sēdas tos miltus, izvada laukā savas zemes/trūdas maisījumu.. pie reizes iegūstot pildījumu.
Pēc tam pēc katra ieskatiem, cept, vārīt vai vītināt. Esmu pagaršojis vītinātu (iesmērēja nezinot alus dzeršanas pasākumā), kopā ar alu garšoja tīri OK.

Atbildēt