pajautaa

Putras

« previous entry | next entry »
Jan. 22., 2009 | 03:25 pm
mood: curious curious
posted by: flog in pajautaa

jā, putras! man ir nepieciešamas vēl kādas putras receptes! viena no garšīgākajām ko atceros- bērnībā vecāmamma lielajā katlā vārīja putraimu biezputru ar sviesta pikucīti pa vidu (sīkie putraimi sālsūdenī..un tad beigās klāt sviestiņš jeb man labāk patika ar cūkgaļas tauciņiem) ō jā! tā bija manta, kas patiešām arī garšoja! nupat vēl priekš manis ir atklāta arī rīsu un kukurūzas putra

tad nu jautājums kādus putru veidus Jūs zināt! es veicu izpēti, bet krīzes laikos es domāju, ka gan jau vēl kādam noteikti noderēs! ;)


tātad padalamies ar garšīgām/lētām/ērtām(vienkārši pagatavojamām) putrām.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

ю

from: [info]ttp
date: Jan. 22., 2009 - 03:34 pm
#

ja uz graudiem tad:
prosas (putaimu) putra ar kartupeļiem un klāt saceptu sīpolu mērce
tad vēl lietoju amaranth, quinoa - bet šos var gan putrot gan neputrot

un tad jau 5 graud pārslu putra un mans favorīts ir 7 graudu putra

bet nu receptes - novāri saliec ko vēlies iekšā un ņammā

Atbildēt


ELECTiC

from: [info]electical
date: Jan. 22., 2009 - 03:40 pm
#

putrimu putrai vajag piegriest klāt vienu kartupeli, tas uzlabo garšu!

Atbildēt


flog

from: [info]flog
date: Jan. 22., 2009 - 03:55 pm
#

jā, jā - man zināja stāstīt, ka kartupeli kādu ar varot likt klāt

Atbildēt


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jan. 22., 2009 - 04:19 pm
#

Gaumes lieta. Man garšo auzu biezputra - uzkarsē pienu vai pienu+ūdeni, ieber pārslas, uzvāra un gatavs.

Biezputras vispār ir vienkārši gatavojami ēdieni.

Atbildēt


from: [info]ab_hinc
date: Jan. 22., 2009 - 04:34 pm
#

man patīk kuskusu izvārīt ar pienu un drusku cukuriņu
vai bez cukuriņa un zapti pieķopsēt klāt.
super ātri, kādās 5 min gatavs, un vēl dikti briedelīgs tas kuskuss, tāpēc maz vajag

Atbildēt


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Jan. 22., 2009 - 04:57 pm
#

Man ļoti garšo miežu putra ar kartupeļiem. Viņu gan var arī kā piena zupu vārīt. Uzvāra miežus, pirms paliek labi mīksti pieliek kartupeļus (1-2) sagrieztus salmiņos (ne pārāk smalkos gan), un vāra kamēr gatavs. Ja pielies vairāk piena - būs zupīte, ja mazāk, putra. Garda ar sviestu.

Atbildēt


Witch. snake. running

from: [info]bagdarama
date: Jan. 22., 2009 - 05:25 pm
#

Auzu biezputras garshîgàkas sanàk, ja vispirms izkausé tai pashà klatlinà édamkaroti sviesta, tai sviestà apcep aso kanéli (pàris kàrtîgas shkipsnas) un kàdas 5-10 kardamona pàkstîtes, tam virsù ieber auzu pàrslas, kàrtîgi izmaisa, tad pusi uz pusi pienu. Sagaida kamér uzvàràs, nogriezh uguni (vai vél druscît uz mazas uguntinas pasilda) un lauj uzbriest. Ak jà, shkipsnu sàls klàt pieliek.

Atbildēt


zizii

from: [info]zizii
date: Jan. 22., 2009 - 06:43 pm
#

mannā putra. Vāra kā jau vienmēr - 5 krūzītes piena/ūdens un krūzīte mannas. Kad uzvārās, pielej sakultu olu un fiksi fiksi ar lielo karoti sakuļ putru ar to olu (tikai ātri un strauji jākuļ, lai ola nesarautos kunkuļos) un tad pieliek sviesta pikuci un vēlreiz sakuļ. Tad tā putra tāda čauganāka sanāk. ņammm...

Atbildēt


Scorpse

from: [info]scorpse
date: Jan. 23., 2009 - 12:06 am
#

Man garsho standarta auzu paarslu putra, ko vaaru tikai uudenii, klaat bik sviestu [lab, manaa finansiaalajaa stadijaa margariinu] un beigaas vienk iegriezhu klaat banaanu. Labs.

Atbildēt