kā šķovē kāpostus? vai štovēt whateva :)

« previous entry | next entry »
Okt. 24., 2006 | 03:32 pm
posted by: dormeo in pajautaa

kā šķovē kāpostus?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Okt. 24., 2006 - 03:33 pm
#

es nešķovēju.
es štovēju.

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2006 - 03:34 pm
#

es ar štovēju. :)) Ar brūninātu cukuru un cūku taukiem. Ņammmm!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dormeo
date: Okt. 24., 2006 - 03:36 pm
#

:) ok, varu arī štovēt, bet kā to dara??? uz pannas, katliņā, vāca, cep???

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2006 - 03:39 pm
#

vispār jau katlā, labi daudz rīvētu burkānu, cūkas speķis vai cauraugusi čurkstināta gaļa, beigās sabrūnināts cukurs. Visgaršīgāk sanāk uz malkas plīts, nez kāpēc. Nezināšu precīzi nekādas proporcijas, jo gatavoju "uz aci" Smalku aprakstu tante iedos. Vai www.receptes.lv

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dormeo
date: Okt. 24., 2006 - 03:43 pm
#

paldies izklausās super! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]po
date: Okt. 24., 2006 - 04:38 pm
#

Pag, a bez visām tām gaļām nevar?
Tak tie Dimdiņkāposti štovētie veikalos plastmasas spaiņos - tie tak nav ar gaļu taisīt, ko?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2006 - 04:39 pm
#

šķiet, ka tauki tur būs gan klāt. Bet Roze saka, ka var arī bez gaļas. Nu, es ir izteikts gaļēdājs. Bez speķmaizes nav dzīvot vērts. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]po
date: Okt. 24., 2006 - 04:43 pm
#

Nez, sastāvā nekādi tauki tur nav rakstīti. Cik atceros - tikai eļļa kkāda.
Jē, un jebkurš pedofīls apgalvos, ka dzīvot bez mazu bērnu izvarošanas nav vērts.
Atkarība neattaisno rīcību.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2006 - 04:46 pm
#

jā, varētu būt, ka eļļa. Olīves arī grib dzīvot! Un šodien es uzzināju (no bioloģijas speciālista, ja kas), ka sēnes ir tuvākas dzīvniekiem nekā augiem. Vot!
Vispār pedofīlija, cik atceros, ir psihiska novirze no normas, a gaļēdājs taču nav diagnoze.
Nu, lab - par kāpostiem - Dimdiņkāposti ir tīri ok.

Atbildēt | Iepriekšējais


zaalite

from: [info]alisons
date: Okt. 24., 2006 - 04:53 pm
#

Neattaisno, bet nemēdz būt neatkarīgu cilvēku... jau no dzimšanas esam atkarīgi... Pieaugot vienas atkarības nomainam pret citām... Secinājums... Ikvienas rīcības pamatā - ATKARĪBA...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]po
date: Okt. 24., 2006 - 04:57 pm
#

Tomēr tas neatceļ racionalitāti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dormeo
date: Okt. 25., 2006 - 02:23 pm
#

kāda filosofēšana zem štovētiem kāpostiem :))

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2006 - 04:41 pm
#

a vispār viņi ir tā neko - tīri ēdami, ja vēl kečupu pieliek. Bet ar kečupu jau bada laikos savu zeķi ar var apēst.

Atbildēt | Iepriekšējais


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Okt. 24., 2006 - 03:41 pm
#

nu tak sautēti skābi kāposti.

pa īstam tur vajag viņus taukos sautēt.. bet man kaut kā brrrr.

es parasti pa prosto - bez taukiem sautēju - nesanāk brūni.. bet toties nav trekni.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 24., 2006 - 03:43 pm
#

Vot, dēļ tam tas brūnīnātais cukurs un labi daudz burkānu - smuka krāsa. Un ja čurkstinātus tauciņus pielej, tad šie tādi spīdīgi un nav sausi. Daudz jau nevajag.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dormeo
date: Okt. 24., 2006 - 03:44 pm
#

tas izklausās vienkāršāk nekā oblicas apetelīgais apraksts :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Okt. 24., 2006 - 03:47 pm
#

ir jau arī..
es iemetu karoti margarīna katlā.. drusku pamaisu tos skāētos kāpostus.. tad ieleju drusku ūdeni un vāku ciet un uz mazu uguni šie tur paši savā nodabā uzgatavojās.

es gan arī tos kāpostus noskaloju pirms tam.. man tas skābums kaut kā ņe očeņ..

bet šitie nav tādi kādus lauku svinībās dod. tur dod brūnos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dormeo
date: Okt. 24., 2006 - 04:26 pm
#

man nav lauku svinības - piepilsētas izsalkums ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


wasted paint

from: [info]iekodeets
date: Okt. 24., 2006 - 07:32 pm
#

...visam piemetinot,
ja kāposti pasen skābēti, skalošana būtu pat ļoti ieteicama, taukvielas vajag, negluzhi tāka peld, bet vajag. ja esi veģetārs gadījums der jebkura augu izcelsmes eļļa, lai gan omītes noteikti iebilstu, norādot ka žāvēta ādinja un bišķiņš tauku ir neatņemamas sastāvdaļas! taalaak nelielā ūdens daudzumā uz lēnas uguns sutina kamēr mīksti un noslēgumā pec garšas pieliek cukuru, tip kamēr vairs nelikas par skābu.

Atbildēt | Iepriekšējais