Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 4th, 2013|02:07 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Avokado ir veselīgiēstcensoņa kečups. Ar avokado var apēst jebkādus (zaļos) sūdus. Man te bija pāris mēnešu ilgas ciešanas - nu, tādas tiešām "kā lai tagad dzīvo tālāk" ciešanas (kas, starp citu, ļoti spilgti atspoguļojas jaunākajā asinsainā) -, jo avokado nebija pieejami, bet nu ir klāt decembris un arī pirmie jaunās sezonas avokado - dārgi, reti un ūdeņaini, bet tomēr avokado. Un zaļie sūdi atkal ir ieēdami. Jē.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]pukis
Date:December 4th, 2013 - 09:18 am
(Link)
Vo! A es viņus (avokado) atklāju pirms nepilna gada. Gandrīz puse dzīves "kaķim zem astes". ;)
[User Picture]
From:[info]starro
Date:December 4th, 2013 - 09:37 am
(Link)
Vasarā praktizēju svaigo saldējuma smūziju gatavot: avokado, banāns, mango, ābols, meža ogas, medus, plombīrs. Dažkārt vēl arī burkānu klāt blenderī.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:December 4th, 2013 - 09:42 am
(Link)
Augļu smūtiji un nesmūtiji puslīdz regulāri tiek lietoti uzturā, bet zaļie sūdi gan bez avokado buksē.
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:December 4th, 2013 - 09:47 am
(Link)
A kādā veidā tieši tas avokado padara viņus labākus?
Es pati esmu zvērināts avokādists, stiepju viņus mājās lielos daudzumos, rūpīgi tinu avīzēs un nejūtos lāga, ja virtuvē nestāv vismaz četri.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:December 4th, 2013 - 11:47 am
(Link)
Labākus ko? Zaļos sūdus? Kā jau teicu, ar to, ka ir kečupa ekvivalents. Pietiekami spēcīga un garšīga garša, kas noglušī visu negaršīgo. Augļu smūtijiem gan es avokādo klāt nelieku. Manā ieskatā avokado ir 1.dārzenis 2.saist/smērviela, lai gan Filipīnās avokado čista skaitās tikai desertauglis, ko liek augļu smūtijos un saldējumos kopā ar, teiksim, zemenēm, un vispār ir ievērojami underrated un underused.
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:December 4th, 2013 - 11:54 am
(Link)
Aha, es pirms kāda gada atradu netā recepti, kur avokado ielikts tādā smukā, smukā, SALDĀ augļu kokteilī un pieķeksēju izmēģināšanai. Bet es tak neesmu saņēmusies, man ir, ē, avokado desertā?, nnnnēee. Es visbiežāk sabliežu kopā avokado, citronu sula, piparus - tādu stipri vienkāršotu gvakamoli - un šitādu varu ēst bļodiņām vien.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:December 4th, 2013 - 12:36 pm
(Link)
Spēcīga? Garšīga? E? Man avokado šķiet kaut kas glumjš un sājš; varbūt var uzsmērēt uz maizītes sviesta vietā vai izmantot mērcēs, kūkās u.tml., bet par garšu uzlabotāju es viņu nesauktu, drīzāk par paciešamu taukskābju avotu :) Labi, ka Tev garšo :))
Mūsmājās avokado ik pa laikam aiziet lielos daudzumos, jo dārgais ēd, bet viņam jau vispār garšo viss, ko tobrīd pētītā ēšanas sistēma atzīst par veselīgu. Gatavo avokado garšo arī Murim :)
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:December 4th, 2013 - 12:45 pm
(Link)
Nez, varbūt tie avokado, kas pie mums, ir citādi nekā tur. Man kolēģis no Austrālijas vislaik pusdienās smējās par manu avokado: "You call this an avocado?!?" Teica, ka pie viņiem tie ir citādi - gatavi, smaržīgi.
[User Picture]
From:[info]str
Date:December 4th, 2013 - 10:39 am
(Link)
tādam jau plombīru nemaz nevajag ( īpaši, ja banāni ir saldēti)
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:December 4th, 2013 - 08:20 pm
(Link)
Mūsmājās avokado rij nemitīgi, nespēj vien pirkt.
Gvakamole arī ļoti garšo, vienreiz pat pati uztaisīju un kamēr bļodiņa nebija tukša, tikmēr nebija iespējams apstāties.