_____ ([info]gary_crant) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-05-09 12:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ko likt virsū biskvītam
labdien!
nāku pie jums pēc padoma.

gribu uztaisīt nelielu torti. kaut ko līdzīgu biskvītam jau uzmeistaroju (gaišs un diezgan cukurots, tikai viena neliela plātne ~1,5 cm biezumā), tagad domāju, ko tam likt virsū.
man virtuvē ir pāris banāni, biezpiens, saldais krējums. varbūt šīs sastāvdaļas varētu apvienot jēdzīgam iznākumam? kā?

ko vēl jūs rekomendētu biskvīta uztjūnēšanai?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]esmansev
2010-05-09 13:21 (saite)
Biezpiena banānu torte: apakšējā plāte ir biskvīts, tad ir saputots putukrējums ar cukuru iecilāts/iemaisīts biezpienā, var nedaudz želatīnu pielikt, bet it ka putukrējumam vajadzētu vēsumā tā pat to visu kopā saturēt+ banānu šķēlītes tajā masā, vaniļas cukurs, citrona miziņa (rozīnes, kanēlis-?). Var likt banānu virsū, bet tad jāpārlej ar želatīnu vai varbūt jāpārslaka ar citrona sulu, jo banāni oksidējas un paliek tumši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vacatio
2010-05-09 13:23 (saite)
Varbūt vari precizēt par to zēleju uz augļiem? Es vienreiz mēģināju - sanāca baigais škidreklis, kurš sasūcās biskītā un uz augļiem nekas nepalika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esmansev
2010-05-09 13:29 (saite)
:D
Man bija tieši tā pat. Bet vispār iesaka likt nevis želeju bet Ruf firmas Tortenguss želeju. Tā esot tieši šim paredzēta. Vairs neesmu mēģinājusi. Es ieteiktu banānus sagriezt un likt biezpiena masā. Bet pāri, lai ir "smukāk" uzbērt to, kas nu mājā atrodams - šokolādi sarīvēt, saberztus kādus cepumus, nedaudz pagrauzdētas auzu pārslas ar cukuru, sasmalcinātus riekstus, domāju, ka tiem kam garšo kafija varētu patikt pārkasīta ar kafiju- bet tā pavisam minimāli, lai ir "interesantāks skats", jo viņa jau rūgta- man pašai negaršo vispār :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esmansev
2010-05-09 13:30 (saite)
ļoti daudziem tīk, ja ir pāri mandeļu skaidiņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gary_crant
2010-05-09 13:34 (saite)
ō, paldies! domāju, varbūt tos banānus sablenderēt, lai viss viendabīgā masā.

ja lieku želatīnu, tad kā pēdējo, ja, kad visa masa jau gatava?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esmansev
2010-05-09 13:36 (saite)
Jā, želatīnu kā pēdējo. Varbūt ar tiem banāniem labāk tā, ka 1/2 sablenderē vai 3/4 un atlikušo nelielos gabaliņos, lai masa interesantāka :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sivns_sniegaa
2010-05-10 13:58 (saite)
no banāniem un saldā krējuma sanāk garšīgs putukrējuma krēms.
sablenderē banānus, tiem karsējot pieliek uzbriedinātu želantīnu, kamēr izšķīst, kādu laiciņu padzesē un iemaisa putukrejumā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?