pajautaa

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2013 | 03:30 pm
posted by: green_boulevard in pajautaa

Ķirbju daudz, bet ideju par maz, iesakiet, lūdzu, kādas gardas (un galvenais pārbaudītas!) ķirbju ēdienu receptes.
Paldies mīļš jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

from: [info]zero_weirdness
date: Okt. 6., 2013 - 04:10 pm
#

kartupeļu-ķirbju biezputra

Atbildēt


kreiza

from: [info]kreiza
date: Okt. 6., 2013 - 08:38 pm
#

Citrona sula, ķirbis gabaliņos, cukurs- vāra kādu laiciņu, cik nu mīkstus tos gabaliņus grib. Gardums ātrai apēšanai, bet varbūt var arī konservēt.

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Okt. 6., 2013 - 10:02 pm
#

ķirbis rīvēts +apelsīns + garšvielas pēc gaumes, pavāra līdz sakodies + cukurs > rezultātā visnotaļ garda zaptīte

Atbildēt


daina

from: [info]daina
date: Okt. 7., 2013 - 10:37 am
#

biezeņzupa un svaigais kokteilis. zupai es ņemu ķirbi visvairāk, dažus burkānus, 2 sīpolus, bunti selerijas, pāris ķiploku daiviņas, čili, sāli, piparus, var arī fenheli. visu savāra, sablenderē un pielej klāt saldo krējumu. vēlreiz sablenderē, lai tas saldais krējums vienmērigi sajaucās ar pārējo masu un tad uzvāra. mēs ēdam ar grauzdiņiem un pēdējo reizi likām klāt kaltētos tomātus.

kokteilis - ļoti vienkārši, tā kā neesam tik zaļi, lai to ķirbi pliku dabūtu iekšā, pāris palielus kubiņus blenderējam kopā ar 1 greipfrūtu vai mango, sanāk diezgan biezs, bet var pieliet ūdeni. man labāk patīk ar greipfrūtu

vēl var pankūkas, uz rīves sarīvē, piešauj garšvielas, 1 vai 2 olas un miltus

Atbildēt


Truba

from: [info]blondaa_truba
date: Okt. 7., 2013 - 11:00 am
#

Ķirbju krēmzupa: Katlā izkausē sviestu, apcep sīpolu, liek klāt palielos gabalos sagrieztu ķirbi, uzlej karstu ūdeni (lai knapi nosedz ķirbjus), pieber sāli un kariju (karijs ir svarīgs, lai nav salda zupa), vāra, līdz ķirbji mīksti. Sablenderē, pielej saldo krējumu (drīkst aizmirst, nav daudz sliktāk). Pēc vēlēšanās ieber garneles vai ceptas vistas gabaliņus vai ēd ar grauzdiņiem.

Ķirbju pankūkas: parasta pankūku mīkla ar ķirbju biezeni, ņom.

Ķirbju biezeni vislabāk taisīt izkarsējot ķirbi cepeškrāsnī un sablenderējot, tad biezenis ir saldāks, nekā izvārot.

šis ir ļoti gardi http://www.joyofbaking.com/barsandsquares/PumpkinBars.html , bet vispār jebkura ķirbju kūka ar ingveru, krustnagliņām un kanēli ir garšīga (internetā ir daaaudz recepšu)

šitas ielikts manā sarakstā, bet vēl nav izmēģināts http://www.apollo.lv/zinas/kirbja-pankukas-ar-sieru/614615?utm_source=apollo&utm_medium=article&utm_campaign=theme

Atbildēt | Diskusija


Truba

from: [info]blondaa_truba
date: Okt. 7., 2013 - 11:01 am
#

un par biezeni - sagriežot lielo ķirbi un nevarot apēst, uztaisa biezeni, saliek traukos un sasaldē

Atbildēt | Iepriekšējais