pajautaa

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2013 | 03:30 pm
posted by: green_boulevard in pajautaa

Ķirbju daudz, bet ideju par maz, iesakiet, lūdzu, kādas gardas (un galvenais pārbaudītas!) ķirbju ēdienu receptes.
Paldies mīļš jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

Truba

from: [info]blondaa_truba
date: Okt. 7., 2013 - 11:00 am
#

Ķirbju krēmzupa: Katlā izkausē sviestu, apcep sīpolu, liek klāt palielos gabalos sagrieztu ķirbi, uzlej karstu ūdeni (lai knapi nosedz ķirbjus), pieber sāli un kariju (karijs ir svarīgs, lai nav salda zupa), vāra, līdz ķirbji mīksti. Sablenderē, pielej saldo krējumu (drīkst aizmirst, nav daudz sliktāk). Pēc vēlēšanās ieber garneles vai ceptas vistas gabaliņus vai ēd ar grauzdiņiem.

Ķirbju pankūkas: parasta pankūku mīkla ar ķirbju biezeni, ņom.

Ķirbju biezeni vislabāk taisīt izkarsējot ķirbi cepeškrāsnī un sablenderējot, tad biezenis ir saldāks, nekā izvārot.

šis ir ļoti gardi http://www.joyofbaking.com/barsandsquares/PumpkinBars.html , bet vispār jebkura ķirbju kūka ar ingveru, krustnagliņām un kanēli ir garšīga (internetā ir daaaudz recepšu)

šitas ielikts manā sarakstā, bet vēl nav izmēģināts http://www.apollo.lv/zinas/kirbja-pankukas-ar-sieru/614615?utm_source=apollo&utm_medium=article&utm_campaign=theme

Atbildēt | Diskusija


Truba

from: [info]blondaa_truba
date: Okt. 7., 2013 - 11:01 am
#

un par biezeni - sagriežot lielo ķirbi un nevarot apēst, uztaisa biezeni, saliek traukos un sasaldē

Atbildēt | Iepriekšējais