debess_kalejs ([info]debess_kalejs) rakstīja,
@ 2007-10-23 20:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:ēdu to ko izlasījāt
Mūzika:SWH rock

Kalējs gatavo
koju virtuvē nu ir jauns cīnītājs. jā, dabūju nomāli atmazgājamu pannu, jau no koju arhīviem. tad nu iztīrīju, nu samērā smagi gāja un bez ķīmijām neiztikt. tad nu tagad ņemos un gatavoju, ne tikai vāru makaronus, bet arī cepu vistas fileju. Trešās dienas piegājienā visas fileja sanāk mīksta, samērā sulīga un garda. Personīgi iegādāju safasētos gabaliņus uz dzeltenajām paplātītēm. Vistas fileju zaļumu marinādē izvēlos tādēļ, ka to man ieteica, kā ātri izcepošu gaļu. tad nu par metodēm nedaudz parunāsim. pirmajā piegājienā ņēmu visu gabalu un uz pannas virsū. protams visādi action momenti bet nepiededzināju, taču bija cietāki gabaliņi un par daudz sacepta. otrā dienā pēc ieteikumā pargriezu uz pusēm. atkal par daudz sacepu, līdz pakāpei kad gaļa patīkami brūnīga. trešā diena, sagriezu mazākos gabaliņos nu 2x lielākus nekā atrodami standart mājas gulašā. jā, un tagad ir cerētais rezultāts, arī tāpēc ka cepu līdz pakāpai kas ir nedaudz brūnumiņa un baltā gaļa skaitās gatava. tagad plānoju kādas piedevas varētu pievienot cepšanas gaitā. ieteikums: neizvēlēties lētākos gabaliņus, jo uzliekot tos uz pannas būsiet vīlušies duadzuma ziņā ;) ir iecerēts veikt arī finasiālos aprēķinus vai šādi sanāk lētāk, nekā iegādāties gatavo pārtiku Rimi, kura nu ir zem katras kritikas ne tikai eļļas ziņā bet arī "daudzveidībā". tad nu varbūt komentāros ieteikumi un savas mīļākās "ātri-pēc-darba, vai ātri-pēc-mācībām" receptes. 



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iceglow
2007-10-23 20:44 (saite)
Mani nopirkt vismazāko pannu, kāda veikalā atrodama, pirms ādām 3 nedēļām pamudināja kāre pēc omletes brokastīs un pankūkām vakariņās (pirms tam arī bija katls un makaroni :) ). Reiz arī nopirku vistas fileju un centos pagatavot kaut ko līdzīgu tam, ko tu aprakstīji, tikai es savējiem apceptajiem gabaliņiem beigās pievienoju tādu majonēzīgi-sinepīgu mērčveidīgu izstrādājumu kā Chicken Tonight. Lielākā vilšanās bija tā, ka tā vista izcepot ir tik bālā, ka ļoti ilgi jāgaida, kamē sasniedz jebkādu brūnas nokrāsas pakāpi. Šodien iegādājos vajadzīgos produktus krabju salātu pagatavošanai, kas taps rīt, bet nākamais lielais solis būs panna cepšanai krāsnī, lai var pagatavot mazizmēra "viltoto zaķi" :) Tādi mani kulināriskie piedzīvojumi 1. reizi mūžā dzīvojot kopmītnēs un dalot virtuvi ar daudziem cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2007-10-23 21:12 (saite)
nu tas jau ir cits līmenis. jāa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fuzzy
2007-10-23 21:19 (saite)
Man ir neliela recepte, kuru esmu pieminējis jau agrāk šur tur. Tā gan nav normāla ēdiena nosaukuma cienīga lieta. Bet noderēs brīžos, kad esi nenormāli izbadējies, bet nebūs laika/vēlēšanās ko lielu taisīt...

TurboHotChocolate:
Vidēja izmēra krūzē ieber divas tējkarotes kakao, divas tējkarotes cukura. Visas ar vidēja lieluma kaudzīti. Uzlej karstu ūdeni - kādas 2/3 krūzes. Varbūt pat nedaudz mazāk. To visu samaisi/sakul. Un tad - secret ingredient - saldais krējums. Pielej ar to atlikušo krūzi. Konstanti to visu maisi un izdzer. Piekod klāt kādu sāļo cepumu vai gaļmaizīti (kaut ko ne-saldu, katrā ziņā).

Nezinu vai visas sastāvdaļas kopmītnēs parasti mētājas, bet šādu krūzi izdzerot, negribas ēst ilgi. Un tas nav tāds apmāns kā apēdod Snikerīti - tiešām ir enerģija darīt daudz ko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2007-10-23 21:41 (saite)
k`Hell šitā toč varētu būt labā recepte, noteikti kad būšu mājās izmāģināšu! Paldies tev!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]debess_kalejs
2007-11-05 17:53 (saite)
izmēģināju, dikti interesanta leita, bet piekost ko sladu nemaz negribās ;) un jā ēst uz kādu laiciņu negribas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fuzzy
2007-11-05 18:27 (saite)
Nu ja. Tā kā minēju - vajag kaut ko sāļu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bumsis
2007-10-24 08:46 (saite)
Gatavo pārtiku rimi neiesaku, jo tur ir nejēdzīgi sabāztas garšvielas.Gatavojot netiek pienācīgi mainīta eļļa, kas bojā garšu un sāls...manuprāt ir par daudz sāls.Un tomēr sanāk lētāk, ja pats taisi.
Pamēģini ar tiem pašiem makaroniem.
Apcep uz pannas sagrieztus filejas gabaliņus.Izmērs, kā jau Tu minēji mazliet lielāks par mājās gatavoto gulašu.Vienlaicīgi vāri makaronus.Neaizmirstot pievienot mazliet sāli.Nokās makaronus un atstāj katlā.Tad pidžini klāt apcepto gaļu.Apcep papriku(tā ir viegla un nesanāk dikti dārga).Un met klāt katlā.Iesaku visu laiku turēt virsū katlam vāku.Tādā gadījumā ēdiens turpina sutināties pats savā tvaikā(nevajag uguni apakš katla!)Un garša manuprāt veiklāk sasūcās un samaisās.:)
Vēl apcep sīpolu.Un met turpat katlā.
Tātad-makaroni, fileja, vidēji liela paprika, sīpols.(vēl jau var sieru un šampinjonus, bet ts sadārdzina gala produktu).
Visu dūšīgi samaisi...un sukā iekšā.Cits ēd ar tomātu mērci, cits ar majonēzi vai krējumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2007-10-26 18:12 (saite)
mmmm.... jā, var just pieredzes klātbūtni, bet šo te noteikti tuvākajās dienās pamēģināšu ;) Liels Paldies tev!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]debess_kalejs
2007-11-05 17:54 (saite)
šī uz doto momentu ir mana TOP recepte. un iepriekš es paprikai tā kā teicu nea, bet tagad jau obligāts produkts vakariņu listē :) Paldies vēlreiz!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bumsis
2007-11-06 07:51 (saite)
Paprika ir tiešām vērtīgs produkts.:)
Man prieks, ka garšo.:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sniegasunc
2007-10-26 10:15 (saite)
Tā gan ir brokastu recepte, bet nu - pie liela slinkuma vienk uz pannas sviestā (garšīgāk un barojošāk kā eļļā) uzliek baltmaizi ar izgrieztu caurumu pa vidu un iesit tajā caurumā pa vidu olu. Visu apkausa ar sāli un jebkādām garšvielām, kas pašam patīk, un beigās jau uz šķīvja. :) Tīri ātri un garšīgi.

Vēl var darīties tā, ka veikalos bieži var atrast dažādus saldētus dārzeņus un ir vieni tādi ar rīsiem un sēnēm. Viņus cepot uz pannas tajā pašā sviestā arī garšīgi iznāk. Vislabāk iznāk tad, kad pieliek klāt vēl kādu gaļas kopējo garšvielu un zaļumus. Klāt pēc tam neko vairs neprasās. :)

Bet nu tas tā - pavisam pa ātro. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2007-10-26 18:13 (saite)
ātrās un netradicionālās receptes, Tencinu tev!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fuzzy
2007-11-05 18:27 (saite)
Mazliet no skatīts no [info]iceglow repertuāra, kuras vecmamma taisa tādas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]signe_melo
2007-10-29 10:41 (saite)
man visgaršīgāk un ātrāk izdodas tie paši saldētie dārzeņi(vislabak kkāds maisījums) izsautēti uz pannas. Vākam obligāti jābūt virsū, savādāk dārzeņi zaudē krāsu un sažūst. Ar krējumu ir garšīgi :)
vēl viens garšīgais- nopērc kkādus cīsiņus, tievos, sagriez mazos gabaliņos, apcep uz pannas,kamēr šie cepās, bļodiņā ielej krējumu un pievieno garšvielas dažādas, pēc izvēles. Kad cīsiņi apcepušies, lej klāt krējumu un mazliet vēl patur uz uguns. Tad to mērci var ēst kopā ar rīsiem, piemēram. Man ļoti garšo :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2007-10-29 16:38 (saite)
kaut kas nedzirdēts bet nu pilnīgi siekalas saskrēja mutē... mmm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]signe_melo
2007-10-30 10:38 (saite)
pašai arī prieks, jo tikai pirms divam nedēļām uzdrīkstējos pati to pagatavot. :) savādāk jau esmu virtuves analfabēts :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?