debess_kalejs ([info]debess_kalejs) rakstīja,
@ 2007-10-23 20:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:ēdu to ko izlasījāt
Mūzika:SWH rock

Kalējs gatavo
koju virtuvē nu ir jauns cīnītājs. jā, dabūju nomāli atmazgājamu pannu, jau no koju arhīviem. tad nu iztīrīju, nu samērā smagi gāja un bez ķīmijām neiztikt. tad nu tagad ņemos un gatavoju, ne tikai vāru makaronus, bet arī cepu vistas fileju. Trešās dienas piegājienā visas fileja sanāk mīksta, samērā sulīga un garda. Personīgi iegādāju safasētos gabaliņus uz dzeltenajām paplātītēm. Vistas fileju zaļumu marinādē izvēlos tādēļ, ka to man ieteica, kā ātri izcepošu gaļu. tad nu par metodēm nedaudz parunāsim. pirmajā piegājienā ņēmu visu gabalu un uz pannas virsū. protams visādi action momenti bet nepiededzināju, taču bija cietāki gabaliņi un par daudz sacepta. otrā dienā pēc ieteikumā pargriezu uz pusēm. atkal par daudz sacepu, līdz pakāpei kad gaļa patīkami brūnīga. trešā diena, sagriezu mazākos gabaliņos nu 2x lielākus nekā atrodami standart mājas gulašā. jā, un tagad ir cerētais rezultāts, arī tāpēc ka cepu līdz pakāpai kas ir nedaudz brūnumiņa un baltā gaļa skaitās gatava. tagad plānoju kādas piedevas varētu pievienot cepšanas gaitā. ieteikums: neizvēlēties lētākos gabaliņus, jo uzliekot tos uz pannas būsiet vīlušies duadzuma ziņā ;) ir iecerēts veikt arī finasiālos aprēķinus vai šādi sanāk lētāk, nekā iegādāties gatavo pārtiku Rimi, kura nu ir zem katras kritikas ne tikai eļļas ziņā bet arī "daudzveidībā". tad nu varbūt komentāros ieteikumi un savas mīļākās "ātri-pēc-darba, vai ātri-pēc-mācībām" receptes. 



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fuzzy
2007-10-23 21:19 (saite)
Man ir neliela recepte, kuru esmu pieminējis jau agrāk šur tur. Tā gan nav normāla ēdiena nosaukuma cienīga lieta. Bet noderēs brīžos, kad esi nenormāli izbadējies, bet nebūs laika/vēlēšanās ko lielu taisīt...

TurboHotChocolate:
Vidēja izmēra krūzē ieber divas tējkarotes kakao, divas tējkarotes cukura. Visas ar vidēja lieluma kaudzīti. Uzlej karstu ūdeni - kādas 2/3 krūzes. Varbūt pat nedaudz mazāk. To visu samaisi/sakul. Un tad - secret ingredient - saldais krējums. Pielej ar to atlikušo krūzi. Konstanti to visu maisi un izdzer. Piekod klāt kādu sāļo cepumu vai gaļmaizīti (kaut ko ne-saldu, katrā ziņā).

Nezinu vai visas sastāvdaļas kopmītnēs parasti mētājas, bet šādu krūzi izdzerot, negribas ēst ilgi. Un tas nav tāds apmāns kā apēdod Snikerīti - tiešām ir enerģija darīt daudz ko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2007-10-23 21:41 (saite)
k`Hell šitā toč varētu būt labā recepte, noteikti kad būšu mājās izmāģināšu! Paldies tev!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]debess_kalejs
2007-11-05 17:53 (saite)
izmēģināju, dikti interesanta leita, bet piekost ko sladu nemaz negribās ;) un jā ēst uz kādu laiciņu negribas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fuzzy
2007-11-05 18:27 (saite)
Nu ja. Tā kā minēju - vajag kaut ko sāļu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?