only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2009-01-17 11:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Deg!!!
Fixi kāds mīļums varētu man iemest smilšu mīklas recepti? Linki un mājieni par gūgli neder - Auvis datoru paņēma uz darbu līdzi. A no pavārgrāmatām man mājās ir tikai no 1935 gada :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gazania_rigens
2009-01-17 11:46 (saite)
Es atradu šitādu. Taisījusi gan neesmu.

Smilšu (irdenā) mīkla.

100 g sviesta vai margarīna, 50 g pūdercukura, 1 ola (vai 1 ēdamkarote ūdens), 200 g miltu, vaniļa vai citrona miziņa. Miltus izsijā uz mīklas dēļa; tajos ar nazi iekapā (ar dakšiņu iedrupina) vai ar pirkstiem ieplucina taukvielas, iemaisa, pūdercukuru. No šiem produktiem veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu un pievieno garšvielas. Ar karoti vai ar nazi pakāpeniski piemaisa miltus, veido mīklu. Kad visi milti salipuši, mīklu veikli samīca un novieto vēsumā. Ilgi mīcot, mīkla kļūst staipīga, zaudē irdenumu. Mīklu var iesaiņot pergamentā vai folijā un uzglabāt arī saldētavā.

Smilšu mīklu var izmantot sīkajiem cepumiem, kūkām, tortēm. Ja mīklu gatavo bez cukura, ar sāls piedevu, no tās cep sāļos cepumus, groziņus, sāļās tortes.

Sviests vai margarīns, ko pieliek mīklai, kavē atsevišķu miltu daļiņu salipšanu, tāpēc tā ir irdena. Mīklai parasti pieliek arī olas. Ja pievieno tikai olu dzeltenumus vai pat cieti vārītu olu dzeltenumus, mīkla ir sevišķi irdena.

(Atbildēt uz šo)

nebļausties
[info]dzeina
2009-01-17 11:54 (saite)
Sastāvdaļas:

1. 200 g sviests,
2. 1glāze cukurs,
3. 2olas,
4. 3 glāzes milti.



Pagatavošana:

Sakuļ olas, pievieno cukuru un kuļ kamēr paliek baltas putas. Sviestu izkausē, pagaida kamēr mazliet padziest, tā lai var mierīgi ielikt pirkstu, jo ja sviests būs par karstu tad olas sarecēs. Pievieno sviestam miltus, un iemaisa olu maisījumu. Maisa līdz iegūst viendabīgu masu.Lieto pēc vajadzības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Deg!!!
[info]tvarj
2009-01-17 11:56 (saite)
Wī paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]esinja
2009-01-17 12:15 (saite)
Sastāvdaļas:
150 g taukviela
100 g cukurs
200 g milti
½ olas
cepamais pulveris
Pagatavošana: (laiks: 15 minūtes)


Miltus sajauc ar cukuru,tad pieliek taukvielu un sīki sakapā.Pieliek olu,cepamo pulveri un samīca.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?