Pats par sevi ([info]wowow) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2005-05-20 20:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Makaroni ar jūras veltēm
Ēdiens, kuru jebkurš (patiešām jebkurš) vīrietis var pagatavot savai sievietei, sagādājot gastronomisku baudu arī ar minimālām zināšanām par ēst gatavošanu.Nav īpaši sarežģītāk par makaroniem ar kečupu.

Makaroni ar jūras veltēm (2 rijīgām vai 4 nīkulīgām personām), 17 min. laikā

Komponentes:
1) Krabju nūjiņas (sešpaka)
2) Tīrītas garneles
3) Bundža tunča savā sulā (nesmalcināta)
4) Kausētais siers Dzintars (ar lasi vai krabjiem)
5) 250g saldā krējuma
6) citronpipari
7) Olīves (opcionāli, dažas)
8) Makaroni

Pagatavošana:
- Uzliek vārīties 8)
- 1) + 2) uzliek uz pannas un atkausē, kasēšanas rezultātā iegūto ūdeni nolej, apkaisa ar 6)
- Pielej eļļu, pieliek 4) un šķēlītēs sagrieztas 7), mazliet pakarsē, pievieno mazliet ūdens (karsta) un 5), izkausē, tad pievieno 5), maisa un karsē 3-4 min.
- Nokāš 8), pievieno mērci no pannas, pasniedz
- Pilnai laimei ēdot piedzer Casillero del Diablo Chardonnay baltvīnu (nopērkams Rimi pie Čīles vīniem, ap 5 Ls)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]skuka
2005-05-20 21:14 (saite)
Aj, Tu jau zini, ka man patīk piesieties un visus mācīt, kā labāk:DD

Gribu uzsvērt, ka ļoti būtiski ir tas, lai garneles (it īpaši), arī krabju nūjiņas un tuncis netiktu parāk ilgi karsēts. Nekādā gadījumā nedrīkst uzvārīt. Tāpēc labāk atkausēt jau iepriekš, sulu, kā jau Tu teici, noliet, sajaukt ar kausēto sieriņu un saldo krējumu (ja gribi resnu draudzeni), un tad, kad tā masa ir izkususi, tikai tad ieliek tā saucamās jūras veltes un sasilda, bet neuzvāra. Tad tās paliek sulīgas un mīkstas, pretējā gadījumā - sausas un stīvas. Un tad - nekādā gadījumā! - nedrīkst aizmirst dilles, daudz svaigu diļļu, kādu bišķi var pavārīt tai mērcē, lai ievelkas garša, pārējās iegriež īsi pirms beigām. Ja dāma ir jau pieradināta, var likt arī mīdijas, es pērku tās, kuras burkās - bet tikai savā sulā, dies pas, lai nav marinētas.
Pēc gaumes var lietot arī drusku čilli, padarot šo ēdienu asu (tas ir tikai mīts, ka šādi jūras ēdieni noteikti ir maigi, ie arī "karstais veids"),tad savu resno draudzeni ne tikai pārsteigsi, pabarosi, bet arī erotiski noskaņosi. Ne pa jokam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]wowow
2005-05-20 21:30 (saite)
Jā, par dillēm iedomājos, taču nebija pie rokas. Un tiešām, aizmirsu piebilst, ka visa karsēšana notiek uz mazmazītiņas liesmas. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?