Makaroni ar jūras veltēm
Ēdiens, kuru jebkurš (patiešām jebkurš) vīrietis var pagatavot savai sievietei, sagādājot gastronomisku baudu arī ar minimālām zināšanām par ēst gatavošanu.Nav īpaši sarežģītāk par makaroniem ar kečupu.
Makaroni ar jūras veltēm (2 rijīgām vai 4 nīkulīgām personām), 17 min. laikāKomponentes:
1) Krabju nūjiņas (sešpaka)
2) Tīrītas garneles
3) Bundža tunča savā sulā (nesmalcināta)
4) Kausētais siers Dzintars (ar lasi vai krabjiem)
5) 250g saldā krējuma
6) citronpipari
7) Olīves (opcionāli, dažas)
8) Makaroni
Pagatavošana:
- Uzliek vārīties 8)
- 1) + 2) uzliek uz pannas un atkausē, kasēšanas rezultātā iegūto ūdeni nolej, apkaisa ar 6)
- Pielej eļļu, pieliek 4) un šķēlītēs sagrieztas 7), mazliet pakarsē, pievieno mazliet ūdens (karsta) un 5), izkausē, tad pievieno 5), maisa un karsē 3-4 min.
- Nokāš 8), pievieno mērci no pannas, pasniedz
- Pilnai laimei ēdot piedzer Casillero del Diablo Chardonnay baltvīnu (nopērkams Rimi pie Čīles vīniem, ap 5 Ls)