Aj, Tu jau zini, ka man patīk piesieties un visus mācīt, kā labāk:DD
Gribu uzsvērt, ka ļoti būtiski ir tas, lai garneles (it īpaši), arī krabju nūjiņas un tuncis netiktu parāk ilgi karsēts. Nekādā gadījumā nedrīkst uzvārīt. Tāpēc labāk atkausēt jau iepriekš, sulu, kā jau Tu teici, noliet, sajaukt ar kausēto sieriņu un saldo krējumu (ja gribi resnu draudzeni), un tad, kad tā masa ir izkususi, tikai tad ieliek tā saucamās jūras veltes un sasilda, bet neuzvāra. Tad tās paliek sulīgas un mīkstas, pretējā gadījumā - sausas un stīvas. Un tad - nekādā gadījumā! - nedrīkst aizmirst dilles, daudz svaigu diļļu, kādu bišķi var pavārīt tai mērcē, lai ievelkas garša, pārējās iegriež īsi pirms beigām. Ja dāma ir jau pieradināta, var likt arī mīdijas, es pērku tās, kuras burkās - bet tikai savā sulā, dies pas, lai nav marinētas.
Pēc gaumes var lietot arī drusku čilli, padarot šo ēdienu asu (tas ir tikai mīts, ka šādi jūras ēdieni noteikti ir maigi, ie arī "karstais veids"),tad savu resno draudzeni ne tikai pārsteigsi, pabarosi, bet arī erotiski noskaņosi. Ne pa jokam.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: