Šugā faiv
 
9.-Feb-2017 06:11 pm
Lieta tāda, ka man garšo vīns, bet riebjas alkohola reibums. Pilnīgi nepieļaujama kombinācija.
Tiklīdz galva beidz darboties skaidri, uzreiz krītu izmisumā un vairs iekšā iedabūt nevaru. Ar labām vakariņām itāļu gaumē var atļauties izdzert pat divas glāzes, bet tas jau skaitās "iedzeršana" un tāpēc ir rets gadījums. Tāpēc, ja ir vīns kurš garšo, tad jāsaņemās un jādzer katru dienu. Pa mazdrusciņai. Nedēļu ilgi vai vairāk. Bet tomēr, katru dienu dzert negribās, un ja ko negribās, tad nav jādara, tāpēc viena vīna pudele divām nedēļām vai vairāk ir bišķiņ tuvāk patiesībai.
Padalījos ar šīm pārdomām ar kolēģi. Kolēģe teica, ka viņai ir tā pati problēma - daudz nevar izdzert, bet vīns ļoti garšo.
Nolēmām, ka laikam esam videi draudzīgie ekodzērāji.
Comments 
9.-Feb-2017 11:41 am
bijušie alkoholiķi lieto erzacvīnus.
9.-Feb-2017 11:43 am
Kas tie tādi?
9.-Feb-2017 12:21 pm
nu, piemēram, blue nun alcohol free
manuprāt, garšo drausmīgi, bet es neesmu mērķauditorija :)
9.-Feb-2017 12:58 pm
Es jau laikam arī īsti pēc mērķauditorijas neizskatos. Bet redzi, alkoholam tomēr ir garša un tas arī dod vīnam to neatkārtojamo foršumu. Turklāt, manuprāt, vīns vīna dēļ, ka tik kāds tomēr var arī nebūt. Vai nu garšīgs vai nu nekāds.
9.-Feb-2017 12:47 pm
Jep, man ir līdzīgi. Garšo visādi alkoholi, bet reibums nepatīk. Dzeru mazliet (kad dzeru), toties varu jaukt ko gribu :D
9.-Feb-2017 01:00 pm
Teorētiski, ja vairāki mazdzērāji savācas kopā tad sanāk tīri laba kompānija - var iedzert visu ko pa malkam un neuztraukties par izšķērdību.
9.-Feb-2017 12:58 pm
diez, kā tas ir, ka garšo vīns.
(vīnus un alus nelietoju, no stiprajiem dzērieniem garšo pirmais malks un patīks siltums/reibums).
9.-Feb-2017 01:01 pm
Nu tas ir tāpat, kā ja garšo tēja vai, es nezinu, zaptesūdens. Tas ir vienkārši garšīgi.
Ar stiprajiem nav tā, ka viņi visu mēli apdedzina un tad nejūt nekādu ēdiena garšu?
9.-Feb-2017 01:06 pm
vajag dzert siltus (nu, istabas temperatūras, ne aukstus vai uz ledus)..
9.-Feb-2017 01:07 pm
Nesen biju ar kolēģiem mongoļu virtuves ēdnīcā un nogaršoju skudru tinktūru. Alkohols, laikam daudz-daudz procentu, jo dedzināja nežēlīgi un oda peč skudrām. Bija mēreni silts.
9.-Feb-2017 02:07 pm
priekš mazdzērājiem ir izdomātas mazpudelītes t.i. vienas līdz divu glāžu tilpums 0.375 l man šķiet. Jāteic, mans mīļākais izmērs. Pie pusdienām uz diviem sanāk tikai garša bez reibuma.
9.-Feb-2017 02:08 pm
Tā viš ir. Man arī tās mazpudelītes patīk. Sanāk divām ēdienreizēm. Žēl tikai, ka ne viss garšīgais vīns ir dabūjams mazpudelītēs.
9.-Feb-2017 02:12 pm
tas gan, bet gadās labi izņēmumi.
9.-Feb-2017 02:17 pm
Gaumes visiem savādākas, bet vai ir kas iesakāms mazajā formātā? Man parasti garšo Kalifornijas Pino Nuārs, negaršo Burgundijas Pino Nuārs (ja vien tas nemaksā 100500 naudas), garšo dienvidfranču vīns - Languedoc, kāda daļa no Bordo un tā.
9.-Feb-2017 02:24 pm
http://www.orangecandc.com/lv/katalogs/shop/alkoholiskie-dzerieni/vini/sarkanie-vini/vins-les-versants-cotes-du-rhone-0-375l-14/
man šis no sarkanajiem liekas diezgan simpātisks par konkrēto cenu, bet vispār parasti vairāk lūkojos uz baltvīniem
9.-Feb-2017 02:27 pm
Paldies! Šķiet, ka ir redzēts. Ja atradīšu, tad nogaršošu.

Pilnīgi citā sakarā, bet apraksts tajā lapā ir iedvesmas trūkuma virsotne:

"Vīnam piemīt sarkano augļu un garšvielu aromāts. Viegli dzerams ar iespaidīgi maigu garšu. Ieteicams pasniegt ar dažādi pagatavotu gaļu, grillējumiemn un gaļu mērcēs, kā arī sieriem. Satur sulfītus"

Kā to tādu vispāri varēja savirknēt kopā?
9.-Feb-2017 02:29 pm
man šķiet tur vienkārši neviens ar aprakstiem nesapūlās :)
9.-Feb-2017 02:30 pm
Jā, tas, kā saka, metas acīs. :)
9.-Feb-2017 06:12 pm
Labāk būtu nolēmuši, ka jāmetas kopā un uz 2 jāņem 1 vīns!
10.-Feb-2017 12:05 am
Anonymous
ko jūs saprotat. tas siltums un vieglums pēc polša...
This page was loaded Jun 2. 2024, 12:22 pm GMT.